EVICTION NOTICE

Häromdagen fick vi ett besked som fick oss att tappa hakan. Vi fick ett mail från vår landlord där hon hävdar att hon fått klagomål varje månad på att vi har fester och väsnas. Eftersom "vi överskridit reglerna" otaliga gånger hade hon inget annat val än att vräka oss. Vi skulle vara ute om en vecka. Vi gick i taket och krävde en förklaring då vi absolut inte kunde ta åt oss av det vi fick slängt i ansiktet. Tydligen har vi en granne som sedan dag ett har hatat oss. Så fort vi har vänner över på besök "har vi fest och väsnas" tydligen. Vi är odjur som skriker, storbråkar, slänger sopor omkring oss på innergården (vi bor dörr i dörr med sopnedkastet?), hänger handdukar på tork på balkongen (det får man tydligen inte göra här), har fest varje helg, tar hem främlingar dag som natt etc etc. Allt detta har kärringen skrivit i ett långt klagomail till vår landlord.
Vi hade inflyttningsfest i januari/februari och fick ett klagomål då, sedan dess har vi inte haft en enda fest. Om vi har haft vänner över på lite drinkar innan vi går ut (och lämnar hemmet innan 11 pm) anser inte vi det som fest. Vi spelar aldrig hög musik och skriker inte. Vi bor fyra tjejer tillsammans och visst kan det bli kackligt till och från i vårt hem. Det är väl ganska naturligt. Men vi trodde inte att vi bodde i ett fängelse där man vad tvungen att tippa på tå för att inte störa sina grannar. Vi har grannar som har stört sig på att vi pratar högt ("skriker") och är "allmänt respektlösa" när vi rör oss i trapphuset. Vi är självklart ledsna om vi har uppfattats som störande och har bett om ursäkt för det, det är inget vi har gjort med avsikt. Vi har bara varit vi.
Dock hade vi uppskattat att få en förklaring av någon att det är otroligt lyhört där vi bor och att vi för oväsen genom att bara leva som vi gör (ha fönster öppna och konversera med varandra och spela musik på humana nivåer under dagtid). En varning eller två hade ju varit på sin plats innan man blir vräkt kan man ju tycka. Vi har inte hört ett knyst sedan vi fick vår varning i februari. Det här är ett exempel på hur kulturer och olika livsstilar krockar. Vi är ett glatt gäng europeer, vi är sociala varelser som mår bra av att ha vänner runt omkring oss. Vi glädjs åt att höra skratt eller härlig musik från grannens fönster. Vi bryr oss inte om en handduk hänger på tork från någons balkong. Här krockar vi med våra bittra, pensionärsgrannar till amerikaner. Vi har insett detta nu och är ledsna att vi valde fel ställe att bo på. Det är sorgligt för vi trivs annars riktigt bra här.
Vi har lyckats förhandla oss till att få stanna I VÅRT HEM tills vi åker hem till Sverige den 14 juni. De tre resterande veckorna måste vi leva som möss och vara "extra extra quiet", annars blir vi utslängda med huvudena före. Vi är så fruktansvärt besvikna på våra grannar, men vi har bestämt oss för att stanna och "kill them with kindness".
Herreguuu vad skönt det ska bli att flytta till West Hollywood nästa termin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0