WEEKEND

Så, what's up? Jag har haft en lugn och fin helg. Jobbat lite. Fikat med darling Cam. Haft film-bästis-kväll med Jen hemma hos mig; drack gott rött, åt ost och kollade på Bröllopsfotografen. Promenerat med F&F. Igår åkte jag, mams och hundarna till landet för ett mysigt dygn. Lagade en god middag och mor-dotter-myste. Idag har jag legat i baden-baden stolen på altanen och solat och läst. På hemvägen svängde vi förbi IKEA. Åt köttbullar och köpte lite födelsedagspresenter till storebror som fyller år i veckan. Kramade på brorsan när vi lämnade av allt. Nu är jag hemma och har landat i sängen. Ska läsa och tända doftljus.


PARIS PHOTOBOOTH

Miss you

LITTLE BIT

Igår var jag och Jen och såg Inception. Cool film! Har typ drömt flera drömmar i drömmen inatt tack vare den. Efter filmen gick vi och åt middag på Vapiano och därefter upp till Kungsklippan för lite tevemys och snack. Fin onsdag med fin vän. Idag har jag promenerat i regnet och köpt en massa böcker. Nu ska jag städa. Börja med att packa upp resväskan från Paris som har legat i snart en vecka. Garderobsrensning på G!


RAIN


TISDAG

Idag har jag träffat min älskade vän Sara. Vi har inte träffats på en hel månad, då vi varit ute och rest på olika håll. Men idag blev det massa mysig catching up och vin på Utecompaniet. Vi har en tendens att hamna där.


ME BY HANNAH APPELGREN



AU REVOIR PARIS

I fredags var det min sista dag i Paris. För den här gången. Gick upp tidigt på morgonen med Hannah för att gå ut och äta frukost på en bistro nere på gatan. Croissant och kaffe i morgonsolen. Efter frukosten kramades vi hejdå vilket var väldigt tråkigt, men jag har en känsla av att vi kommer ses ganska snart igen. Någonstans i världen. Jag gick upp till lägenheten och packade ihop min väska. Begav mig ut på stan och promenerade runt i solen i två timmar. Insöp det sista av Paris-luften. En fågeljävel sket på mig i Palais Royal. Blev arg och traskade hemåt. Köpte med mig lite China-food hem och begav mig sedan vid ett-tiden ut mot Charles De Gaulle. På flygplatsen fick jag reda på att mitt plan var lite drygt en timme försenat, men jag köpte en massa fantastiska macaroons på Ladurée, så det gick väl ingen nöd på mig. Annars gick flygresan hem fint. Mamma, Bosse, Happy och Chiquita kom och hämtade mig på Arlanda. Lika mysigt varje gång. Åt indiskt på kvällen och jag berättade alla historier från dessa fantastiska dagar i Paris.


PLANET SUSHI

v>


LE JARDIN DES TUILERIES

Idag vaknade vi till fantastiskt väder. Sol, värme och blå himmel. Sommar. När Hannah var i skolan tog jag en morgonpromenad. Köpte nutellacrepe till frukost och körde Rue de Rivoli ned mot Tuileriena där jag slog mig ned vid en fontän. Njöt av solen och läste i en timme. Promenerade sedan vidare genom vackra Tuilerierna upp mot Champs Elysée. Traskade runt och kollade i affärer. Fotade. Tog metron hem, köpte take-away på vägen och åt en god lunch på balkongen hemma. När Hannah kom hem svirade vi om och begav oss mot Eiffel tornet där vi slog oss ned i parken nedanför och hade vin-picknick. Där låg vi och njöt av värmen och tupplurade. Nu är vi hemma, ska snart ta på oss klackarna och bege oss mot Planet Sushi, som ligger i krokarna, för middag. Tata!
;">

MONTMARTRE

Idag inledde jag dagen med en liten shoppingrunda här i krokarna, medan Hannah var i skolan. Vid halv två möttes vi upp för lunch. Promenerade längre in i Marais mot L'as Du Fallafel, som tydligen gör världens bästa fallafel. De är alltså kända i hela världen för sin fallafel. Det förstår jag nu. Herregud vad gott. Mätta tog vi metron till Montmartre där vi promenerade, fotograferade, drack vin och njöt av den pittoreska miljön. Jag blev avbildad av en karikatyrkonstnär på trappan till Sacre Coeur, det var roligt. Nu är vi hemma igen. Dricker rött och äter ostar. Det blir mycket vin när man är i Paris, så är det bara. Ikväll ska vi ut och äta råbiff och därefter får vi se vad Parisnatten har att erbjuda.


MARAIS

Ännu en fantastiskt dag i denna fantastiska stad. Jag spenderade förmiddagen hemma i lägenheten. Tog ett långt varmt bad, tittade på fransk tv, lagade frukost, städade lägenheten, läste. Halv två kom Hannah hem, då gick vi och åt pizza på ett mysigt italienskt hak på Rue Montergueil. Därefter mötte vi upp Fabiana i Forum Les Halles och Hannah fick äntligen köpa sitt objektiv till sin Canon 7D. Sedan har vi traskat runt här i Marais, kollat in massa rolig second hand, promenerat och tittat på vackra ting. Fortsatte promenaden ut på Rue Rivoli och körde gatan ner mot Tuilerierna där vi hängde ett tag. Vinkade av Fabiana och jag och Hannah satte oss och drack ett glas rött på en mysig uteservering. Nu har vi varit och handlat massa god mat på Monoprix, vid tio kommer Fabiana och hennes Eric över på middag. I väntan på dem ska vi dricka lite vin och äta tapas. Jag kan inte förklara hur bra jag mår över att vara här. Jag är så fantastiskt lycklig och mår så bra av att vakna här på morgonen. Ställa mig på franska balkongen och andas Paris-luft och hälsa denna underbara stad godmorgon. Komma ut på gatan och inte riktigt ha en plan, men ändå veta att det blir en fantastisk dag. Vad vi än hittar på. Vart vi än går. Två och en halv dagar återstår, och satan vad jag ska njuta av dessa!



LYCKA

Nu är vi hemma i lägenheten efter en himla mysig dag på stan. Vid ett-tiden mötte jag upp Hannah och Fabiana vid Saint Placide. Fabiana är en god vän till Hannah från Brasilien. Vi hamnade på ett litet mysigt hak och åt en mycket trevlig lunch. Därefter har jag och Hannah promenerat genom staden. Bara strosat och stannat där det fallit oss in. Shoppat på Marc Jacobs, ätit fantastiska macaroons på Ladurée, druckit vin på Le Deux Magot, fikat på Starbucks. Förundrats över hur vacker en stad får vara. Nu kom vi precis hem. Lite vila och vin på det, sedan ska vi laga middag. Solen har börjat titta fram, kanske går vi ned och sätter oss på någon mysig bistro nere på gatan senare ikväll.


I'M IN PARIS

Sent igår kväll landade jag på Charles de Gaulle. Jag kom fram till ett regnigt men alldeles, alldeles underbart Paris. Fina Hannah mötte mig vid tunnelbanan och vi traskade hem till henne. Eller, till oss, för den här veckan. Korkade upp en flaska rött och pratade om livet medan regnet smattrade mot de gigantiska fönstrena. Lägenheten är gammal och vacker, precis som det mesta i den här staden. Den är stor, har två franska balkonger och fönster som sträcker sig från golv till tak. Fönster som inte går att stänga bör nämnas, så lite kallt är det allt här. Jag lämnade sommaren i Stockholm och kom till höst i Paris. Nej, inte riktigt så, men under mina timmar här har det bara regnat. Det har sin charm det också såklart, problemet är att jag i princip bara packade tunna sommarkläder. Men det vänder i veckan har jag sett. Sol och värme kommer.
För tillfället är Hannah i skolan och lär sig franska. Jag sitter själv i en stor lägenhet som knarrar och har sig (det bor visst ett spöke här). Men jag har det så fantastiskt mysigt. I världens bästa stad. Alldeles strax ska jag hit the streets of Paris och hitta något litet frukosthak. Strosa runt på stan och i affärer innan jag beger mig bort till Saint Placide där jag ska möta Hannah och Fabiana för lunch. Vad resten av dagen har att erbjuda får Paris bestämma.

Happyface


F'S

Nu firar jag semester och Paris med vin och mina tre F - Fia, Frida, Felicia! Ut ska vi.
LOVE

PARIS PARIS

Och så har man kört en spontanare och bokat flygbiljetter till Paris. På söndag flyr jag Stockholm och åker till Paris för att hälsa på min fina vän Hannah. Fem underbara dagar ska jag tillbringa i världens bästa stad. Såhäääääär lycklig är jag över det!!! Känns fantastiskt att byta miljö och andas lite Parisisk luft (den bästa luften). Lyssna på vacker franska och dricka rödvin. Second-hand fynda och titta på vackra byggnader. Läsa en bok i Le Jardin des Tuileries. Knata upp i Eiffeltornet. Framförallt umgås med Hannah (som man inte träffar alltför ofta) och prata om intressanta ting. Om två dagar ♥

Paris, je t'aime


RELAX

En sådan där dag man bara vill vara för sig själv. Det är precis vad jag har varit; själv, med mina hundar. Idag sov jag till 12. Åt frukost, tittade på tv. Läste lite. Sov lite till. Gosade med vovvarna. Sprang två varv runt sjön i kvällssolen. Lagade en god middag till mina föräldrar. Nu ska jag snart sova igen.
Jobb imorgon! Ska krama på mina fina Details-tjejer. Saknar dem.
Puss!

 


SITTING, WAITING, WISHING

 

 


ARCHIPELAGO

Flängt runt en del de senaste dygnen. Tidigt igår morse packade jag väskan och drog ut till landet på Väddö. Tillbringade ett väldigt mysigt dygn hos min fina kusin och moster (som nästan är grannar med oss där ute). Tittade på film, lagade pizza och cyklade en lång fin tur. Fantastisk njutning för mig att komma ut till Roslagen och naturen (denna sommar har jag åkt ut så fort jag haft ett ledigt dygn typ). Idag har jag spenderat förmiddagen på Väddö, eftermiddagen på Ljusterö och kvällen i Stockholm. Jag är hemma nu igen, med andra ord. Storebror kikade förbi ikväll. Det gjorde mig glad! Vi har inte träffats sedan juni, så vi hade en del catching-up to do.

 

Nu ska jag pussa på min Happy och sova. Imorgon är en annan dag.

 

Sommar på Väddö

SEE YOU LATER ALLIGATOR

Att säga hejdå till sin bästa vän. Det kan jag skriva upp på listan över något av det tråkigaste jag någonsin behövt göra. Även om jag vet att vi ses igen om några månader. Även om jag vet att vi kommer att bo tillsammans i LA om några månader. Det är svårt. Jag kan inte förstå att vi ska vara ifrån varandra i fem månader. Det går fort, jag vet, men jag har aldrig behövt sakna på det här sättet förut. Aldrig behövt vara ifrån någon på det här sättet. Någon jag älskar och står nära. Jag har alltid haft min familj och alla mina nära vänner hemma vid min sida, genom hela livet. Jag vet dock med mig att vår vänskap kommer växa sig stark av att genomgå något som detta. Att vi kan bevisa för varandra att en vänskap kan vara minst lika stark och nära, även om man befinner sig på olika sidor av jordklotet.

Jag önskar dig (er, Loppan också såklart!) all lycka till med flytten, plugget och allt roligt och nytt som kommer därtill. Det kommer gå bra, och ni kommer få en fantastisk höst! Det ska bli så spännande att få följa denna resa, detta äventyr. Lär känna LA nu tjejer, så gör vi staden snart tillsammans!
LOVE

In a while, crocodile


ESPAÑA

Och så har man landat hemma i Sverige igen. Börjar smått krypa tillbaka till vardagen.

Jag är nyligen hemkommen från Spanien där jag har spenderat 10 dagar med en utav mina favoritpersoner i världen. Eller, det blev inte riktigt 10 dagar som planerat för Bells, då hon tog planet hem för viktiga ärenden redan efter sju. Jag stannade dock och fick njuta in i det sista av solen och värmen som detta fantastiska land har att erbjuda.

 

Vi har spenderat många dagar på stranden. Lapat sol, degat på luftmadrasser och guppat på medelhavets vågor. Gått långa strandpromenader i vattenbrynet, badat och fått för mycket salt i ögonen. Druckit caprinas, somnat i solstolen, fått massage. Konstaterat att detta är ”livet” i kör.

 

Jag har mest levt på jamon serrano, oliver och banderillas dulces. Druckit Sangria och spansk öl. Läst fantastiska Elizabeth Gilbert och konstaterat att jag har många spännande resemål jag vill genomföra i livet.  Pratat spanska och faktiskt gjort mig förstådd. Svettats vid poolen och svalkat kroppen var femte minut. Smörjt in kroppen med olja och varit klibbig i den 30-plus-gradiga värmen.

 

Vi hittade ett mysigt torg som vi besökte några kvällar för goda drinkar och trevligt snack. Vi träffade killar på stranden och blev 15 år igen. Vi nattbadade i poolen fast vi egentligen inte fick. Vi hade picknick på stranden i kvällssolen tills det blev becksvart.

 

Vi hade en fantastisk resa, bästa du.

 

 

TACK!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0