A!

Jag är såhääääär lycklig just nu! Loggade in på SMC's hemsida och fick besked om mina slutbetyg. Jag prickade fan A i alla mina ämnen! Jag är så lycklig, lättad och stolt över mig själv. Jag kan kalla mig själv "straight A student", haha. Helt galet och fantastiskt. Men jag har kämpat. Känslan jag sitter på nu är oslagbar och värd varenda sekund av plugg och slit. Och om jag är motiverad att plugga arslet av mig nästa termin?!
Super-duper-happy!

LIFE IS WHAT YOU MAKE IT


ENSAMVARG

Ett glas rött och "Lotta på Liseberg" på tv. Svensk sommar och njutning i min ensamhet. Vilken skön dag jag har haft. Mina föräldrar och hundarna åkte till landet tidigt imorse, på fredag följer jag efter dem. Längtar! Men fram tills dess har jag hemmet för mig själv och det är nog något jag behöver. Jag har räknat ut att det här är mitt första dygn helt ensam på ett halvår. Även om jag älskar sällskap och närhet så är jag trots allt lite av en ensamvarg. Jag behöver ensamtid och jag älskar att vara själv. Det är något jag värdesätter högt. Så idag har jag bara varit jag.

RAIN

Ligger i min säng, min stora sköna säng, och lyssnar till regnet som smattrar på rutan. Finns det något härligare än regn som smattrar på rutan? Jag känner mig lugn och tillfreds med livet. Samtidigt är det många tankar som har vaknat till liv sedan jag kom hem till Stockholm. Tankar om livet och värderingar.

Vart är jag påväg i livet?
Idag har jag jobbat hela dagen. På kvällskvisten tog jag ett glas vin med mina tjejer på Grodans uteservering. Vi satt under markisen utomhus i spöregnet och pratade livet. Mina fina tjejer.
Vilken upp och ned vänd vecka egentligen. I tisdags vaknade jag i LA, i ett dygn flög jag för att komma till Sverige, i onsdags kom jag hem, i torsdags återförenades jag med fina vänner, och i fredags började jag jobba. I tre dagar har jag bara jobbat och försökt anpassa mig efter svensk dygnsrytm. Jag har så fort kommit tillbaka till vardagen jag lämnade här för ett halvår sedan. Det är med skräckblandad förtjusning måste jag medge. Jag är ju överlycklig över att vara hemma hos alla jag älskar, men det är skrämmande hur fort man kommer tillbaka till sin gamla vardag. Några timmar är allt som krävs. Jag gottar mig dock i denna vardag just nu. Imorgon och dagen efter det är jag ledig och då ska jag njuta av den underbara ledighetskänslan bara lediga dagar från jobbet ger.
XXX

SVERIGE!

Och så har man varit hemma i Stockholm i lite drygt två dygn. Två dygn av ren jävla lycka. Att mötas av min älskade mamma, hundarna och min fina kusin på Arlanda var helt fantastiskt. Ord kan inte beskriva. Hundarna rusade fram och överöste mig med pussar och kärlek och jag satte mig pladask på golvet i ankomsthallen och störtgrinade av lycka. Senare på kvällen hade vi stor familjemiddag och jag var lyckligast i världen. Ingenting i världen slår känslan av varm familjär kärlek. På kvällen fick jag somna med min älskade Happy i sängen, precis som det ska vara.
Jag känner mig så otroligt välkommen hem, så älskad. Både min familj och mina vänner har tagit emot mig med vidöppna armar. Igår fick jag hänga med i princip alla mina bästisar. Min fina Sara bjöd mig på välkommen-hem-middag och vin på East och Hotellet. Hon lurade sedan iväg mig till Gården där ett fint gäng av mina bästa tjejer satt och väntade på att få överraska oss och välkomna oss hem. Hur fina vänner har jag? Helt otroligt. Jag är som sagt världens lyckligaste flicka.
Idag har jag trotsat allt vad jet-lag heter och gjort comeback på jobbet. NK rean hade premiär dagen till ära. Det var så himla kul att få träffa mina underbara kollegor igen och jag kom åter in i arbetsrutinerna på några minuter. Säljaren i mig lever ännu kvar, hehe. Konstig känsla det där, att allt står kvar och är precis likadant som när man lämnade det. När man kommer hem igen är det precis som om man aldrig har varit borta. Lite samma känsla fick jag när jag första gången gick in i mitt rum efter denna tid som bortrest, det var helt underbart samtidigt som det var lite spöklikt. Alla mina saker låg precis på samma plats som jag lämnade dem för ett halvår sedan. Halvåret jag har spenderat på andra sidan jorden känns helt plötsligt så otroligt långt bort, nästan som att det inte har hänt. Mitt liv innefattar stora kontraster just nu. Ett liv borta i LA, och ett liv hemma i Stockholm. Men en sak är säker, jag skulle inte byta Sverige för någon annan plats i världen för tillfället. Jag är lyckligare och mer harmonisk än på länge.

ON MY WAY!

Vi har levt utan internet de senaste dagarna. Det har känts konstigt och naket. Jag lovar att uppdatera er om mina sista dagar i LA så fort jag kommer hem. Det har flyttats och firats och shoppats. Men nu befinner jag mig i Boston och mellanlandar. Nästa stopp är Island och därefter Stockholm! Älskade Stockholm. Kan inte fatta att jag snart kramar på mina hundar och mamma och alla andra som jag älskar!

RADIATE LOVE


FINALS

Igår hade jag alltså mina två viktigaste finals som jag har lagt ned så mycket tid på den senaste tiden. And I nailed them! Nu kan jag äntligen slappna av lite. Två finals to go. Fick tillbaka mitt sista projekt i Fashion Buying också, där jag designade en smyckeskollektion för Victoria's Secret - satte full pott. Min lärare valde till och med att behålla mitt arbete för att hon tyckte att det var "så bra". Lite egoboost sådär en tisdag. Avrundade dagen med att sy på min final klänning i fem timmar. Fem timmar! Var helt fyrkantig efter. Unnade mig ett helt paket Ben & Jerry's på kvällen.
Ikväll har jag en final i Color Analysis, så ni kan ju gissa min sysselsättning idag. På torsdagkväll när skolan är över för den här terminen är det jag som går raka vägen till vår market efter skolan och köper en flaska bubbel.
6 dagar kvar till jag sätter mig på planet. Flygplanet som ska ta mig hem till svensk sommar och alla jag älskar.
Happiness!

TIRED

Sovit oroligt i några nätter nu. Mycket som snurrar runt där uppe. Hur trött som helst, äter frukost och pluggar i sängen. Upp och hoppa nu och iväg till skolan för finals! Pepp!

6 JUNI

Grattis Sverige! Idag är jag en stolt svensk. Vet inte om det blir mycket till nationalsdagsfirande idag för min del dock, mina två viktigaste finals väntar imorgon. Stack iväg till campus en sväng idag och mötte Emma och Dianne för en review på vårt Fashion Buying test. Det kändes bra, tror det mesta sitter. Nu ska jag ladda på med koffein, sen väntar tokplugg hela kvällen. To be continued...
Fräsig tjej innan skolan

SUNDAY FUNDAY?

Nja. Plugg vid poolen idag. Varmt och skönt och soligt i och för sig. Nu sitter jag i sängen och pluggar. Och tänker ni. Ska snart förflytta mig ner till gymmet för att springa av mig lite energi på bandet, typ dagens höjdpunkt haha. Rolig söndag va? Nästa söndag tror jag kommer bli mycket roligare för då är skolan över och det ska firas hela helgen. Och så är det bara två dagar kvar tills jag åker hem. Nästa söndag.
Uttråkad tjej med way too much hair

11 DAYS


DÖR PLUGGDÖDEN

Finalsperioden är precis lika brutal som jag anat. Stress och prestationsångest. Total fokus. Dock väldigt lärorikt, vilket gör det hela rätt roligt ändå. Jag vill ju lära mig, jag är ju här för att lära mig. Idag är jag helt utpumpad på energi. Har legat i solen hela dagen och nött Fashion Buying och under solnedgången tog jag en joggingrunda på stranden. Det är så otroligt vackert här nere på stranden, speciellt när solen går ner och alla färger blir fantastiska. Stannade till och tittade som en fån på ett så himla fint bröllopspar som tog sina bröllopsbilder på stranden. De stod och pussades framför havet, solnedgången och piren och romantikern i mig kröp fram. Ville nästan grina lite.
Nu är jag nybadad och fit for fight för kvällen , för ikväll väntar.... wait for it...... plugg! Och kanske Breakfast at Tiffany's. Blev jättesugen på att se den. Det är en av mina absoluta favoritfilmer. Magisk är den.

BLUE


ASTA KASK IN LA!

I ca 24 timmar fick jag njuta av min älskade brors sällskap här i staterna. Sent i lördags eftermiddag landade storebror och resterande herrskapet av hans band i LA. Jag såg till att vara på plats på spelningsstället tidigt för att kunna hänga så mycket som möjligt. Många av mina fina vänner tog sig också tid att komma på spelningen, det betydde mycket och jag var världens lyckligaste över att ha så många som jag tycker om samlade på ett ställe.
Att få krama på min bror efter dessa långa månader isär var magiskt. Det var sådan genuin lycka. Svårt att beskriva. Det kändes så konstigt att han äntligen befann sig i samma land som mig, på samma plats som mig. Jag har längtat efter den dagen ända sedan jag flyttade hit. Det var så kul att få hänga, presentera mina vänner, dricka öl, catcha up och snacka med fans. Lite udda var det att se deras amerikanska fans, men sjukt kul. Till och med jag fick ställa upp på idolbild för att jag var "Daddes syrra". Vi hann dricka ganska exakt sex öl innan det var dags för Asta Kask att gå på scenen. De var så jääääkla grymma, jag stod och hoppade med alla punkare tills svetten rann om mig. Roligaste på länge. Efter spelningen tog vi med oss bandet hem till oss, där vi satt och drack öl och snackade (läs viskade) inpå småtimmarna. Så fruktansvärt att jag skulle behöva gömma min bror och mina gäster här hemma för att grannarna inte skulle klaga, men så fick det bli. Under de timmarna de var här fick vi viska och tippa på tå för att ingen granne skulle blir sur. Men det var det värt, jag ville utnyttja tiden de hade i LA till fullo. Under söndagen hann vi bara hänga här i Santa Monica, det blev inte mycket till seighseeing bortsett från stranden här nedanför oss. Sedan var dags för dem att åka bort mot Long Beach för söndagens spelning. Jag hade gärna följt med dit också då det bara är en timme bort, men jag hade för mycket plugg för att kunna koppla av. Jag hade hur som helst ett underbart dygn med brorsan och grabbarna. Och det bästa är att vi faktiskt ses om mindre än två veckor igen!
XXX

RSS 2.0