PHOTO BOOTH

 

Såhär kul kan man ha en fredagkväll i LA... Vi har garvat ihjäl oss hela helgen.

 


SUPPERCLUB

Igår efter en underbar kväll här hemma med tjejerna tog vi en bulle in till Hollywood och Supperclub. EC Twins (två grymma djs) firade sin födelsedag där igår och det var fantastiskt drag hela kvällen. Vi mötte upp Bella och hennes kompisar som är i LA och hälsar på och hängde med dem hela kvällen. Stod och dansade barfota i sofforna till den grymma musiken och hade en riktigt rolig kväll. Efter klubben hamnade jag, L och S på en efterfest i ett hus mitt på Santa Monica Beach. Ett helt sjukt hus med fantastisk takterass med en stor brasa och jacuzzi - som för övrigt hade ett Louis Vuitton cover, haha. Där satt vi framför den öppna brasan och snackade skit tills solen gick upp. Sen blev det en barfotapromenad på stranden hem i soluppgången. Only in California, people.
Vår sushibuffé till middag som Jenny och Johanna bjussade på
Dinnertime!

Hade skitkul med Photo Booth

På Supperclub, bild lånad från Bella

PARK LA BREA

Idag blev vi överbjudna till Lena i West Hollywood för att hänga vid deras pool i Park La Brea. Del skjutsade dit oss imorse, sen låg vi och degade där hela förmiddagen. Ganska underbart. Nu är vi hemma igen och ska beställa sushi-home-delivery och dricka drinkar med tjejerna. Ikväll vankas utgång i Hollywood. Hoppas ni har en trevlig helg hemma i Sverige! Love you.

RUNYON CANYON

Igår kom Del och hämtade upp mig och Bells med bilen för att åka till Hollywood och hika i Runyon Canyon. Han kör lite som en dåre och under en u-sväng höll vi nästan på att köra in i Nicky Hilton. Hon stannade dock och släppte snällt fram oss. Runyon Canyon var tokigt bra träning; galna uppförsbackar och fantastisk utsikt över hela LA.
Efter hiken var benen som spaghetti, så vi svängde förbi The Grove och käkade middag på Farmers Market. Kvällen tillbringade vi alla i soffan framför en skräckis.

FAAAAASHION

God eftermiddag Los Angeles (godnatt Stockholm). Idag fick vi vårt vackra matbord (från Walmart, hehe) levererat hem till oss. Skitsnyggt blev det, nu är vårt hem i princip komplett. När vi har städat och allt är skinande rent tänkte jag ta lite pics och lägga upp här, ni måste få se hur fint vi har fått det. Att skruva ihop bordet och stolarna var mindre roligt, med mitt tålamod fick jag ett mindre psykbryt och smet ned till poolen istället. När jag kom upp igen hade mina fina och duktiga roomies skruvat ihop allt. Det är kärlek.
Igår lyckades jag norpa till mig ännu en fashionkurs, Apparel Construction. En sykurs med en lärare från FIDM, lycklig är bara förnamnet. Jag har i dagarna tagit beslutet att endast plugga mode under min utbildning här. I och med att jag vet att jag inte kommer göra en transfer inom USA efter två är (då utbildningen på SMC är klar), så är det onödigt för mig att ta ett AA-degree (som krävs för en transfer) och plugga general education (matte, natural science, social science etc). Eftersom jag lägger ner så mycket pengar och själ i detta vill jag läsa sådant som ligger i mitt intresse och som jag vill lära mig mer om. I och med att jag innan valt kurser inom general education, sitter jag nu och försöker byta bort dessa. Alla fashionkurser är slut för tillfället, så nu sitter jag och uppdaterar hemsidan frenetiskt och kikar om någon snäll själ droppar en kurs jag vill ha. Jag behöver nämligen bara en till för att fullborda mitt schema inför våren. Mitt beteende börjar bli sjukligt. To be continued.

PINK

De senaste dagarna har vi hängt på stranden, powerwalkat, tagit emot fler vänner från Sverige, shoppat och ätit frukost i solen. Idag köpte jag en bubbelgumrosa cykel i Venice för en schysst slant. Den är flickig och fin och jag är jätteglad. Nu kan jag ta mig fram här i staden dubbelt så fort.
XXX

THE WEEKEND

Nu har ännu en helg passerat och jag har varit i LA i lite drygt två veckor. Tiden har gått fort, samtidigt som det känns som om jag har varit här i en evighet. Jag saknar er där hemma, tänker på er varje dag. Ni vet att jag älskar er.

I fredags började jag dagen med några timmar vid poolen. Därefter bytte jag poolen mot stranden och hängde med Malin och Felix på vår beach. Vi bestämde oss för att ta en joggingtur på stranden på eftermiddagen. Jag och Malin sprang på strandpromenaden bort till Venice och tillbaka, en tur på ca 30-40 minuter. En lagom start. Tanken är att när vi fått upp konditionen lite igen ska vi byta ut boardwalken mot sandstranden, vilket är betydligt mycket tuffare. Anywho, på kvällen hade vi lite svenska och amerikanska vänner över för att inviga vårt nya möblerade hem. Efter några drinkar traskade vi ned till Tavern där vi hängde ett tag och hade trevligt.
I lördags var alla extremt trötta. Det blev några timmar vid poolen och därefter stannade vi inne hela dagen. Kollade film, sov om vartannat och gottade oss i massa chips och godis. En riktigt mysig och välbehövd lördag.
Idag, söndag, startade jag traditionsenligt dagen vid poolen med en bok. Jag måste ju ta vara på det fantastiska vädret vi har blivit välsignade med såhär i januari. Därefter kom Daphne och Sara och hämtade upp oss med sin hyrbil och vi åkte och handlade massa mat på Trader Joe's. Mycket tacksamt då det är svårt att storhandla här utan bil. På eftermiddagen testade jag och Bells på gymmet här i huset. Det funkade helt okej, så nu blir det någon form av träning varje dag. Efter det fick vi ett ryck och storstädade hela lägenheten och lagade en god tacosmiddag lagom till Loppan och Sus kom hem. Husfruarna liksom. I matkoma stannade vi sedan hemma i soffan och hade Solsidan marathon. Underbara Solsidan, och underbara söndag i LA.

FURNITURE!

Äntligen har vi möbler!!! Äntligen har vi ett riktigt hem, ett hemtrevlig möblerat hem. Vi hyrde en lastbil idag och fick hjälp av Liselott's vän Philippe att köra och flytta över allt från den gamla lägenheten. Ännu ett tufft flyttlass att bära upp och ned och fram och tillbaka, men nu är allt på plats och vi stormtrivs i vårt lilla hem. Vi belönade oss med god take-away-sushi och samlades runt vårt vardagsrumsbord (läs: inte på golvet) för middag.
Dagen började med frukost i solen på vår gård och skype med min fina familj. Spenderade förmiddagen i en solstol vid vår pool och bättrade på "brännan" lite. Mitt mål är att bara brun och fräsch till skolstarten i februari.
Lilla jag på Hollywood Blvd häromdagen

LAUNDRY DAY

Idag har det varit mulet och trist här i Santa Monica. Planerna på stranden blev inställda, istället blev det tvättdag! Yay. Hela lägenheten är för tillfället full med blöta kläder som hänger exakt överallt. På eftermiddagen promenerade jag och Bells till Starbucks på 3rd där Malin och Felix också satt. Började enrolla och requesta kurser, fikade och tjattrade lite. Nu är vi hemma igen och jag äter min första fattiga studentmiddag: nudlar. Vi fick precis ett samtal om att Liselott har landat och är på ingång! Snart är vi Fantastiska Fyran här på Fjärde gatan.

Jag har glömt att nämna för några av er att jag har bytt telefonnummer, ni når mig numera på 310-430-5992.

Love and miss you!

HOLLYWOOD I DAGSLJUS

Igår, måndag, tog vi bilen in till Hollywood där vi hängde hela dagen. Strosade runt på Hollywood Boulevard och The Walk of Fame, åt lunch på Hollywood & Highland, åkte på sightseeing uppe i hillsen och turistade vid Hollywoodskylten. När solen gick ned styrde vi mot The Grove, världens mysigate utomhuscentrum i West Hollywood, där vi shoppade lite på Victoria's Secret och Forever 21. Åt middag och drack en drink (Felix körde bilen) på The Cheesecake Factory, och sen storhandlade vi mat på Ralph's.
Idag har jag haft möte med en counselor på skolan som hjälpte mig med tips på hur jag ska lägga upp mina studier. Därefter gick jag och Bells ned på stranden där vi låg och bättrade på brännan och tjattrade i några timmar. På eftermiddagen blev det en powerwalk längs strandpromenaden bort mot Venice och tillbaka. Nu har vi ätit middag på golvet som japaner (vi har fortfarande inget matbord) och ska snart gå och lägga oss. Imorgon har jag inga storartade planer, funderar på att lägga mig på stranden och ta det piano med en bok.

NEWPORT BEACH

Idag har vi hängt i Newport Beach hela dagen. Helt fantastisk miljö som gjorde att jag överväger att ta en termin i Orange County också. En perfekt blandning mellan mysigt pittoreskt och vräkigt lyxigt, himla mysigt att traska runt i. Stranden och havet är så otroligt vackert och rogivande. Vi började med att äta lunch i solen ute på piren med panorama view ut över havet. Hade det allmänt bra. Därefter promenerade vi runt och njöt av mijön och god lemonad. En "local" som Bells träffade ute igår kom och mötte upp oss och vi slog oss alla ned på stranden och hängde. Doppade tårna Pacific Ocean och konstaterade att det ännu är lite för kallt för ett dopp. Delwyn (amerikanarn) ville visa oss runt lite, så vi tog färjan över till Balboa Island som var huuur mysigt som helst. Fortsatte med bilen till Corona del Mar där vi stannade och avnjöt den vackraste solnedgången jag någonsin skådat.
Nu är vi hemma igen, totalt utslagna. Delwyn kom nyss över, vi ska se en film och hänga lite. Underbart med en man på besök, han har redan hjälpt oss att få igång kylen och spisen som vi har varit utan sedan vi flyttade in. Det var tydligen några knappar i proppskåpet som skulle tryckas på. Han kanske kan hjälpa oss att lösa stoppet i ena vår toalett också, hehe. Nu: film!

MALIBU

Igår, lördag, tog vi bilen ut på Pacific Coast Highway och körde bort till Malibu. Det var en fantastisk frihetskänsla att trycka på gasen och svischa fram på vägen precis bredvid havet. Malibu var riktigt fint och mysigt, dit ska vi tillbaka vid ett annat tillfälle och powerwalka längs stranden och alla vackra hus. På kvällen bestämde vi oss för att ta en liten drinkrunda här i Santa Monica. Vi började med lite folk hemma hos oss och traskade därefter ned på Main till Tavern. Det är riktigt kul att gå ut här för varje gång får man nya vänner och kontakter. Amerikanare är otroligt sociala och vänliga. Klubbarna stänger vid två, så efter stängning gick vi tillbaka hem till oss och hängde här fram till på morgonkvisten.


CHEERS!

Hängt i Malibu hela dagen, nu drar vi ned till Main för lite drinks!

WHAT'S UP?

Intensiva dagar har passerat, mina vänner. I onsdags började värmen krypa sig på här i LA. Det gillar vi. Satt och solade och drack soyalatte på Coffee Beans uteservering och pluggade lite matte inför våra assesment test (som ägde rum idag). Vi fick också äntligen vår matta rengjord i nya lägenheten (USA och heltäckningsmattor), så att vi kunde börja planera flytten. På onsdagskvällen lagade vi för en gångs skull middag hemma, lilla svenska maffian som har varit bosatta uppe på 19th. Hemlagade tacos och coronas satt fint. Alla slockande i matkoma i vanlig ordning, och dagen efter (torsdag) var det dags att stiga upp tidigt för att attenda vårt Information Seminar i skolan. 8 timmars information och genomgång av Santa Monica College var mycket givande och allt kändes väldigt spännande. Collegemiljön är hur trevlig som helst. Vi har ett riktigt fint campus med vackra grönområden, massa palmer, fontäner och pooler. Där kommer jag finna studiero. Efter skolan var det dags för första flyttlasset att gå. I och med att vi inte äger en bil ringde vi en stor taxi och lovade att dricksa fint om han ville hjälpa oss. Hjälp fick vi och så småningom fick vi över det mesta av prylarna till nya lägenheten. Utmattade och hungriga mötte vi senare upp Malin, Felix och Timur och promenerade bort till Venice i hopp om att finna begagnade cyklar till salu. Dock var vi lite sent ute och allt hade stängt, så vi gick till MAO'S och käkade middag innan vi åkte hem för att sova första natten i nya lyan.

Idag (eller igår, klockan är 3 am här), var vi på plats i skolan tidigt för att skriva våra asessment tests i matte och engelska. Det var en aning skrämmande upplevelse, men allt gick bra. Eller, engelskan gick fantastiskt då jag i princip fick full pott och hamnade i högsta engelskaklassen (med amerikaner). Matten gick uruselt där jag istället hamnade i lägsta gruppen, hehe. Dock hade jag inga high hopes där då vi alla känner till att jag inte är något vidare mattesnille. Men bättre ska jag bli här nu, hade jag tänkt. Efter testet tog vi bussen ut till LAX och hämtade ut vår hyrbil vi kommer att ha nu i dagarna. Vi åkte till IKEA i Burbank på direkten och handlade upp oss på en massa nödvändigheter och fina saker till hemmet. Ikväll har vi bara installerat oss i lägenheten och myst i vårt fina hem. Imorgon ska jag ta sovmorgon, därefter ska vi ut på nya äventyr med bilen. Vi har förresten haft fantastiskt väder idag, 26 grader i skuggan och strålande sol. Hoppas det håller i sig. Mycket snö där hemma?
Älskar er där hemma

HOLLYWOOD

Vi hamnade på Playhouse nightclub i Hollywood igår och hade en riktigt lyckad kväll. Det var kul att få en första glimt av Hollywood och testa på dess nattliv, och dessutom göra det på världens fjärde bästa klubb. Musiken var helt galet bra och i slutet av kvällen hamnade vi på scenen och dansade loss med dj-killarna.

Imorse vaknade vi efter ca fyra timmars sömn men kunde inte somna om. Hej jetlag. Vi började dagen med att gå till skolan och skriva in oss, så nu är jag oficiellt elev på Santa Monica College. Därefter promenerade vi ned till lägenheten på 4th för att checka om elsnubbarna hade varit där och satt på elen, vilket de inte hade. Vi blev kvar där i ett par timmar och ringde massa samtal hit och dit för att fixa med el, internet och tv, mattstädning etc. Allt ska vara klart på torsdag så det blir förmodligen inflyttning redan då. Lägenheten här uppe på 19th börjar imorgon fyllas på med fler färskingar från Sverige, så det börjar bli dags för oss att flytta härifrån om alla ska få plats. Det ska bli underbart att få flytta till vår egna lägenhet, vårt egna hem. Mitt första egna hem. Under eftermiddagen hängde vi hemma och kollade på film och slumrade i soffan. Välbehövligt. Efter åtta gick vi tillbaka till lägenheten för att kolla om elen hade kommit igång, vilket den finally hade. Därefter mötte vi upp Malin och Felix i Santa Monica Place för middag uppe på XINO's takterass. Ett fint avslut på dagen.
XXX

SOOOOL

Nu är klockan snart 6 pm och vi är hemma igen efter dagens äventyr. Det har varit underbart väder här i Santa Monica idag. Sol, klarblå himmel och mellan 15-20 grader. Har glidit runt i t-shirt. Lite annat från snöstormarna jag traskade runt i förra veckan hemma i Sverige. Idag har vi alltså köpt sängar och fick dessa levererade till nya lägenheten, hängt lite där och njutit av vårt egna place. Vi har även fixat amerikanska nummer och öppnat amerikanska bankkonton hos Citibank. Ni når mig numera på 310-430-2078. För er med BBM är min pin 20FCAEA2.

Det blir mycket promenader här på dagarna då avstånden är ganska långa. Men det har sina fördelar, dels är det härlig miljö att traska runt i, dessutom får vi motion så vi kan äta massa gott, haha. Idag åt vi asgod kinesisk lunch på foodcourten på Santa Monica Place, ett nytt fint mall på Third Street Promenade. Vi satte oss och åt på takterassen och njöt av den värmande solen och havsutsikten. Sen svängde vi förbi Tutti Frutti och klämde i oss lite yoghurtglass också. Snart blir det andra bullar med maten, men ännu låtsas vi vara turister som är på semester och får unna oss allt gott som kommer i vår väg. Måste ju testa på den amerikanska kulturen liksom. Snart ska vi traska bort till Ralph's och köpa liquor till kvällen. Det blir lite drinkar här hemma för att fira att Malin och Felix fick sin fantastiska lilla lägenhet på Ocean Avenue. Sen blir det en cab in till Hollywood och nattlivet där. To be continued.
LOVE

GOOD MORNING!

En solig morgon i Santa Monica. Klockan är snart nio men vi har varit vakna ganska länge. Jag har tagit ett långt, varmt bad och ätit en god bagelsfrukost (något vi tycker att vi kan unna oss såhär i början, men som absolut inte får bli någon vana, hehe). Om ca en timme kommer två tjejer över och levererar sängar till mig och Sus. 70 dollar each får vi köpa dem för vilket är helt fantastiskt bra pris (halva IKEA-priset). De har en pick-up och är snälla nog att hämta Bells säng också, för att sedan köra alla till vår nya lägenhet på fjärde gatan. Vi kommer behöva flytta över saker och ting lite succesivt innan Liselott anländer och hennes manliga amerikanska vänner kan hjälpa oss med flytten. Därefter ska vi gå raka vägen till Wilshire Blvd och fixa med våra mobiler. Tror vi ska öppna amerikanska bankkonton efter det. Eventuellt hinner vi även skriva in oss på skolan senare idag. Effektivitet. Ikväll ska vi nog in till Hollywood och testa nattlivet. Vad gör ni hemma i Sverige?
Tänker på er.

LOS ANGELEEEES

Och så var man LA-bo. Helt galet. Det känns förvånansvärt bra redan. Jag känner mig trygg och lycklig. Resan hit gick fint. Den var lång men ganska smärtfri (bortsett från några bagage som blev försenade). Bästa Bells kom och mötte oss på LAX och vi tog en stor taxi till lägenheten i Santa Monica. Lastade av oss allt bagage och acklimatiserade oss lite. Senare tog vi en promenad ner till stan och stranden och kollade läget. Fantastiskt mysigt. Gick ut på Santa Monica Pier och åkte berg och dal bana. Vi firade kvällen med mexikansk middag och margheritas på ett mexikanskt ställe ute på piren. Sen åkte vi hem och somnade innan vi ens hann till kudden.

Idag vaknade vi tidigt. Vi har lyckligtvis sluppit undan jetlag och kommit in i det amerikanska dygnet ganska fort, tack vare att vi höll oss vakna tills vi stupade igår. Tog en promenad till Ralph's och handlade lite frukost och andra nödvändigheter. Efter frullen promenerade vi ned till vår nya lägenhet och kollade läget. Den ligger sjukt bra till, typ tre minuter från stranden, och är tokmysig. Där kommer vi trivas som fiskar. Därefter vandrade vi runt och kollade potentiella lägenheter till Malin och Felix. Vi hittade en helt fantastisk liten etta på Ocean Avenue, i princip mitt på stranden, som vi alla håller tummarna för att de får. Sen har vi mest vandrat runt här i mysiga i Santa Monica, bland annat kirrat en bra deal hos T-Mobile dit vi ska tillbaka imorgon och fixa amerikanska nummer. Här går det undan. Därefter tog vi the Big Blue Bus (tajkonbussen) till Westwood och åt sushimiddag på Yamato. Yamato ligger i en gammal kyrkbyggnad och har sjukt billig och god sushi, kommer helt klart bli en framtida favorit. En taxi hem senare ligger vi döda hemma i soffan. Vi hade egentligen planerat att ha drinkkväll, men vi är pensionärer ikväll också och ska snart sova. Imorgon är en ny dag i denna underbara stad. Jag saknar och älskar er där hemma.

 


SISTA NATTEN

Mina två resväskor står färdigpackade i hallen. Om fem timmar ska jag gå upp och åka till Arlanda. Absurd känsla.

Vill inte lämna min bebis :'(


VECKAN SOM SPRANG FÖRBI

Veckan kom till slut. Veckan som jag både fruktat och längtat efter. Sista veckan hemma.

Inledde måndagen med en 50 minuters massage på Ugglapraktiken på Söder, därefter spenderade jag dygnet med min fina kusin. Tittade på film, myste hemma och började tänka packning. Under tisdagen var jag hemma och njöt av att vara med familjen och hundarna, fortsatte med packningen. På kvällen kom Salva, Rebecca, Simón, Dadde och Kajsa över på middag. Min lilla familj på brorsans sida. Mycket fin kväll, fick också håret toppat och färgat av bästa Salva. Igår, onsdag, började jag och Sus dagen med storhandling inför kvällens avskedsfest. Därefter kom Jen förbi och vi hade lite kvalitetstid. Mamma lagade spaghetti och köttfärssås (kommer sakna!) och Evve kom och joinade för middag. Därefter var det dags för avskedfest i Sus villa. Vilken fantastisk kväll! Jag har så otroligt fina vänner, ni är helt jävla underbara. Kan inte förstå vad jag har gjort för att förtjäna er, fina. Tack för att ni kom och gjorde min kväll! Jag kunde inte vara lyckligare.
Idag har jag haft lite ångest. Ångest för att lämna allt. Intalar mig själv dock, gång på gång, att jag inte lämnar något (för i helvete!). Jag flyttar bara bort ett tag. Hur som helst kände jag för att bara vara med mamma och hundarna idag. Vi gav oss ut i snökaoset och åkte och hälsade på både morfar och mormor och Signar. Mina fina morföräldrar. Världens bästa. Sen blev det pizzamiddag här hemma med lilla familjen och jag har (nästan) avslutat min packning. Och nu ligger jag här i sängen med min älskade Happy. Pussar och kramar extra mycket på lillälsklingen. I princip min sista natt här hemma. Åtminstone min sista hela natt, då jag imorgon ska upp mitt i natten och åka till Arlanda. Det känns helt sjukt, men samtidigt bra. Jag känner mig mer och mer trygg inför vad som komma skall.
Brorsan, Kajsa och jag under gårdagens avskedsfest


NEW YEARS EVE 10/11

Jag och mina älskade vänner hade en riktigt fin afton. Sådär magisk med fantastisk middag, massa bubbel, skratt, perfekt tolvslag och en trevlig efterfest. Kunde inte startat det nya året på ett finare sätt, tack. Bildreeeeegn:


Välkommen, 2011

THE END OF 2010

Så, vad har jag haft för mig på sistone? Lite briefly;Jag har jobbat julrush och njutit av att hänga med mina fina kollegor. Jag har varit på hundmässan med min älskade mor och tittat på alla fina vavvor. Jag har haft en fantastisk syskonkväll med mina bröder. Jag har gråtit. Jag har haft ångest över flytten. Jag har varit lycklig över flytten. Jag har överraskat bästis när hon kom hem på blixtvisit från LA. Varit lycklig över att ha henne hemma och nära. Jag har rensat mitt rum. Jag har firat en fantastisk jul med min familj. Jag har haft vinterkräksjukan och trott att jag ska dö. Jag har umgåtts så mycket jag bara har kunnat med min fina familj. Njutit av varje sekund. Jag har varit magsjuk igen. Jag har pussats och kramats och lekt med mina älskade hundar. Jag har åkt pulka i natten med fina vänner. Umgåtts med världens bästa vänner i den mån jag räcker till. Avslutningsvis har jag har firat ett fantastiskt nyår. Typ så.


RSS 2.0