HAPPY BIRTHDAY HAPPY!

I skrivande stund är det några få minuter kvar tills klockan slår midnatt och blir 30e april. Hemma i Sverige är det redan 30e april - min älskade lilla Happys födelsedag! 6 år blir du idag, min fina prinsessa. Det gör ont i mammahjärtat att jag inte kan vara hemma och pussas och kela med dig idag. Ge dig extra mycket skinka och leverpastej och leka. Tänk vad åren går fort. Jag minns det som igår, dagen då jag fick hämta hem dig. Vi var på Gotland och jag minns det som en utav de lyckligaste dagarna i mitt liv. Jag skulle äntligen få hämta hem dig, min alldeles egna lilla vovve. Lyckan var obeskrivlig. Vårt första möte. Den minsta lilla varlesen jag någonsin sett, och hela min kropp bara fylldes med kärlek. Hur ledsen och rädd du först var, men hur du sedan på båten hem fick ligga innanför min tröja och känna trygghet. Hur du tittade upp på mig, hur våra blickar möttes, och du pussade mig första gången. Där och då var jag accepterad och efter den stunden var jag ditt allt, hela din värld. Det gör så ont i mig att vara ifrån dig. Hoppas du inte är ledsen som jag, matte kommer hem snart. Jag må befinna mig på andra sidan jorden, men du är föralltid mitt lilla hjärta. När jag flyttar hem sen kommer jag aldrig att lämna dig igen. Aldrig ♥


Jag älskar dig!

WATER FOR ELEPHANTS

Börjar bli lite tjatigt att tala om för er att jag hänger vid poolen och solar/pluggar hela dagarna, men det är liksom så mina dagar har sett ut på sistone. Varför inte liksom. Jag fick paket idag också! En sen födelsedagspresent från världens bästa Jen. En supersöt blus och massa gott svenskt godis (som får vänta till efter dieten, hehe). Tack tack tack min fina vän!
Kom precis hem efter att ha varit och sett Water For Elephants med Sus och Bells. Vacker film. Väldigt fin. Kunde inte sluta grina när filmen var slut. Satt kvar lite extra länge under eftertexterna och lät tårarna komma, vilket jag inte var ensam om. Vi har en lugn helg här hemma för en gångs skull. Vi håller oss nyktra i och med dieten, därav inga utekvällar. Och om jag ska vara ärlig så är det hur skönt som helst. Den här helgen ska vi ta hand om oss själva. Sova mycket och ha hemma-spa. Och plugga. På söndag tror jag att jag ska gå till en massör och utnyttja min födelsedagspresent jag fick av tjejerna. De är bra fina mina tjejer, jag älskar massage.
Poolhäng...

ÅH SKÖNA SOMMAR, MITT HJÄRTA ÄR DITT

Sommarn. Svensk sommar.
Jag har en spellista i mitt iTunes bibliotek som heter "Sommarblommor", där jag har samlat vackra, svenska sommarvisor och trubadurer. Jag myser ända in i benmärgen när jag hör sådan musik. Jag sätter på den spellistan när jag har hemlängtan. Allt jag kan tänka på då är sommar på Väddö. Mina somrar på Väddö.
Nästan så långt tillbaka jag kan minnas har större delen av mina somrar spenderats på denna ö i hjärtat av Roslagen. Vår ö. Jag har så fina minnen därifrån, och jag är så tacksam över att delvis ha fått växa upp där ute. Som innerstadsbarn fanns det inget bättre än att lämna stan för landet. Få springa barfota, bada dagarna i ända och leka med mina kompisar. Mina fina barndomsvänner där ute som är vänner för livet. Jag minns dagen då vi träffades, som om det vore igår. Jag var sex år och sprang runt i gräset och lekte när mamma ropade på mig. Hon hade börjat prata med vår grannflicka Sara, fem år, och föreslog att vi skulle leka. Jag gick blygt in på deras tomt och satte mig på andra sidan gungbrädan och började gunga. Jag och Sara. Hennes storasyster Emelie, sju år, kom ut i solen och ville vara med. Vi tre lekte sen varje dag den sommaren. Jannike, vår andra grannflicka som bodde på andra sidan vägen, blev snart medlem i vårt gäng och vi blev en stark kvartett. Vi fyra höll sedan ihop, sommar som vinter. År efter år. Vilka fina, glada minnen vi har.
Nu när jag längtar hem längtar jag tokigt nog mest efter Väddö. Sommarn på Väddö. Mer än Stockholm faktiskt. Jag längtar efter långa, lata sommardagar med min familj och mina vänner. Jag längtar efter att ta cykeln ned till Väddö kanal och ta ett dopp från berget. Jag längtar efter långa promenader i skogen. Efter att hänga på vår favoritstrand vid havet dagarna långa. Läsa en bok och gräva ned fötterna i sanden. Komma hem till huset och ta en tupplur i hammocken. Vakna upp till doften av nyklippt gräs och grillat kött. Äta goda middagar på altanen och dricka rosé. Sitta uppe halva natten under infravärmen och prata och njuta av livet. Åka ned till Grisslehamn och äta glass och räkmackor. Ta färjan över till Åland över en dag. Cykla på långa, dammiga vägar med min fina kusin. Springa i gräset med våra hundar. Åka till Barnens Ö och bada och hänga på Knapp Karlsson. Plocka blommor och ha i fina vaser bredvid sängen. Jag längtar.


THURSDAY NIGHT

Jag ligger vaken och väntar på att få skypa med min käre mor och min fina mormor. Vad hade jag gjort utan skype? Helt ärligt. Jag vet att jag kommer somna med ett leende på läpparna och alldeles varm i hjärtat efter att ha fått prata med mina älskade. Det gör mig lycklig.
Vädret i LA är riktigt soligt och varmt. Det är under dagar som dessa som man är extra tacksam att man bor vid havet och inte inne i gröten. Havsbrisen hjälper till att hålla temperaturen på humana nivåer. Igår låg jag vid poolen hela dagen, solade, badade och pluggade. På kvällen hade jag klass där det var dags för midterm tests och presentation av mitt midterm project - en kollektion på 6 klänningar som jag ritat upp. Det kändes som att det gick bra. Idag har jag hängt i skolan. Haft lite klasser och solat på en gräsmatta med Johan och Bells på lunchen. Nu har vi helg igen! Redan. Det känns som att vi alltid har helg. Två och en halv dagar i skolan går alltid så himla fort. Jag vet att jag tjatar, men herreguuu vad tiden springer iväg.

XXX


SUNNY CALI

Vaknar av att solen sticker i ögonen. Ligger kvar i sängen och filosoferar, njuter lite extra av morgonen. Livet. Idag känns livet bra, trots hemlängtan. Det är sommar. Det är sommar nästan varje dag här, men idag är den extra påtaglig och fin. Himlen utanför fönstret lyser blå och jag känner solens värmande strålar till och med genom fönstret.
I helgen firade vi påsk. Dagen spenderade vi nere vid poolen ett gäng vänner, solade, drack iskall öl och tog vårt första dopp (!) i vår kalla pool. Det var skönt. På kvällen lagade vi en stor påskmiddag här hemma med allt svenskt vi lyckats roffa åt oss - köttbullar, prinskorvar, sill, knäckebröd, lax och potatis. Tack IKEA. Det var gott, men till min stora besvikelse vände sig min mage upp och ned efter första tuggorna då jag fortfarande associerar mat som denna till min fruktansvärda upplevelse av vinterkräksjukan i julas. Som sagt, stor besvikelse. Jag åt massa gott svenskt godis som familjen skickat från Sverige istället. I helgen har jag också ställt upp som "modell" och hjälpt Claudia med hennes fotoprojekt där hon ville porträttera bland annat mig. Det var kul. Sen har vi haft filmkväll och även hunnit med en liten sväng ut i Hollywood. Spiknyktert dock, vilket faktiskt var väldigt skönt. I måndags började vi vår diet här hemma. Vi går på något amerikanskt som heter SlimFast som går ut på att man äter två shakes (supergoda!) per dag, tre små mellanmål på ca 100 kcal vardera (brukar bli en frukt eller ägg) och sedan en middag på mellan 300 och 500 kcal. Idag är vi inne på dag tre och det känns faktiskt väldigt bra. Inget sug efter någonting annat. Vi har gjort slut med våra chips, det blev en ohälsosam relation i slutet.
Det är inte alls långt kvar tills vi kommer hem nu. Jag tror det är ca 6 veckor kvar. Helt sjukt vad tiden rinner iväg. Fan vad jag längtar efter svensk sommar med mina fina där hemma!
Och jag lovar att skärpa mig på uppdateringsfronten!

22

Då var man 22 år. Ganska värdelös siffra att fylla men det är väl fint att bli ett år äldre. Ganska mycket klokare har jag blivit sen min födelsedag för ett år sedan då jag blev 21. Mycket tack vare att jag tog steget och flyttade hit tror jag. Jag har vuxit otroligt mycket som individ. Hur som helst, senast vi hördes var det min födelsedag. Det blev ett fint firande även den kvällen, först med en fantastisk middag på BOA Steak House (påminner om Vassa Eggen) här i Santa Monica, och sedan ett riktigt härligt firande med vänner på Playhouse. Där firade vi med en massa dans, skumpa och konfettikalas vid vårt bord och Norman Doray spelade kvällen till ära. LA vet hur man firar en födelsedag. Dagarna efter var jag upptagen med att njuta av de sista dagarna av Spring Break. Sol och bad och ledighet. Igår var det back to school vilket alltid känns lite tufft. Nu ska jag ge allt de sista veckorna som är kvar. Det är inte många. Tror jag har ca 20 skoldagar kvar. Helt sjukt vad tiden springer iväg. Om 8 veckor kommer jag hem. Jag har 7 helger kvar här. Jag gillar att räkna i helger, då går allt mycket fortare. Jag längtar hem så jävla mycket. Missförstå mig rätt, jag älskar den här staden och har the time of my life här. Men fasiken vad jag saknar mina hundar, min familj och mina vänner hemma i Sverige. Jag får lyckotårar i ögonen av att tänka på åteföreningen på Arlanda. Det är inte långt kvar nu.
Birthdaygirl på Playhouse (bild från Cam)

BIRTHDAY GIRL!

Först och främst, tack fina vänner och familj för alla gratulationer! Det betyder otroligt mycket, ni är så fina. Jag blir firad med pompa och ståt här borta. Vi började firandet redan igårkväll inne i Hollywood med middag på Saddle Ranch på Sunset. Som födelsedagsbarn får man rida på tjuren gratis, så jag ställde upp på show. Det var kul men svårare än vad jag trodde. Efter middagen gick vi och tog ett glas vin på Bar Marmont innan vi gick vidare till firandet på MyStudio. Där hade våra vänner på klubben anordnat ett firande f ör mig efter tolvslaget, så himla fint. Jag fick massa champagne och en stor Hello Kitty tårta. Kände mig som en prinsessa. Imorse blev jag väckt med frukost på sängen av min lilla familj här. Så himla fina! Idag har vi, dagen till ära, haft fantastiskt väder. 30 grader och strålande sol. Dagen har spenderats nere på stranden där vi bara har tagit det lugnt och njutit av livet. Precis som jag gillart. Nu gör vi oss iordning för att gå ut och äta middag här i Santa Monica, därefter ska vi förmodligen möta upp lite vänner för att fortsätta kvällens firande. En vän på Playhouse i Hollywood har ställt till med något firande för mig där ikväll. Jag blir otroligt bortskämd och omhändertagen här borta. Det enda som fattas idag är min familj och mina vänner där hemma. Det känns väldigt udda att fira utan er, men ni är med i tankarna hela tiden. Det finns alltid tid till att fira när vi ses i sommar! Älskar er.


XXX


LAS VEGAS

Tidigt i söndags morse tog vi Mustangen och åkte ut mot öknen. Destination Vegas! Fyra timmars bilresa senare var vi framme. Herregud vilken stad. Allt är stort och glittrar. Vi började med några timmars chill vid poolen och vi blev nog fulla redan då. Drinkarna är stora och starka och billiga. Resten av dagen rörde vi oss runt på hotellet - som är värlens 6e största. Vi hann inte ens se hela området under vårt dygn där. Gick på tivolit på hotellet, åkte berg och dal bana och spelade spel. Drack ännu fler drinkar och käkade pizza. Sedan gick vi runt lite ute på stripen och kollade in staden i mörkret. Klockan halv tolv på natten bestämde jag och Bells oss för att gå ut och raja. Vi tog på oss våra nya klackar och traskade över till hotell Encore och nattklubben XS, några minuter bort från oss. Ett riktigt snyggt ställe med pool på innergården och grym musik. Som de två svenska flickorna vi är blev vi behandlade som prinsessor hela kvällen. Vi stannade på stället till 4 am och stängning, därefter drog vi med vårt sällskap till en strippklubb. Min första gång på strippklubb vilket var en upplevelse i sig. Men jag satt nog mest och tyckte synd om tjejerna som jobbade där. Klockan halv sju landade vi i sängarna på hotellet. Tre timmar senare var det dags att stiga upp, checka ut, och åka hem till LA igen. Ett intensivt, roligt och minnesvärt dygn!
XXX

CHILLIN'

Poolhäng all day idag. Snart sticker vi ner till Venice för att promenera runt och njuta av eftermiddagssolen. Lite middag på det också. Jättetidigt imorgonbitti ska vi åka ut på äventyr...

XXX


FRIDAY NIGHT

Tjejerna drog precis ut på stan för rond två. Själv stannar jag hemma med Ben och Jerry och lyssnar på svensk trubadur i Tims grymma "Beats By Dr.Dre" hörlurar. Jag klagar fan inte.
XXX

SB DAY ONE

Idag hänkade jag på Bells lilla familj på en turistrundtur genom staden. Vi traskade runt inne i Hollywood, åkte upp i hillsen för att fota skylten och avslutade dagen i Malibu. Riktigt fin dag, trots tre timmars sömn i bagaget.
XXX

SPRING BREAK!

Igår var alltså sista skoldagen på 11 dagar. Underbart! Mobasheri, min lärare i Fashion Buying önskade oss elever ett gott lov på sitt egna kärleksfulla vis : "have a nice spring break you guys, don't gain weight". Hon är minst sagt en kvinna av egen karaktär.
Hur som helst, så fort jag klev innanför dörren hemma på kvällen började vi skåla och fira vårt spring break. Efter många om och men bestämde jag och Bells oss för att dra in till Hollywood och möta upp lite vänner på Hemingways. På några minuter svirade vi om till klackar och hoppade in i en taxi. På Hemingways mötte vi upp en massa fina svenska vänner och tiden sprang iväg. Vid stänging åkte vi hem till Louise där festen fortsatte i några timmar. Där bjöds det på skönt sällskap, pizza och vacker sång. En riktigt fin start på vårt efterlängtade lov!
Hemingways påminner lite om F12 Salongen, men är mycket större till ytan.

Jag, Bells och Calle

Sköna snubbar, Natacha, Louise och Calle

Bilder (ännu en gång) lånade från Louise.

JUMP IN

Ett litet smakprov från OnePiece kvällen på Playhouse.

"Drömmar från mitt fönster i Paris"

Ida Pyk skrev för ett tag sedan en fin text i sin blogg hos ELLE. Så fin att det etsat sig fast i min hjärna. Jag plockar fram den ibland och smakar på orden när jag längtar sådär extra mycket till Paris.

Drömmar från mitt fönster i Paris

Jag ligger i min säng och ute skiner solen, kastar skuggor genom fönsterluckorna som är franskt romantiskt randiga. Jag kan höra röster från gatan, det är torghandlaren, som säljer färsk fisk och grönsaker och rosor i fång om tio.

- Vackra rosor till vackra flickor, ropar han och hade jag varit nere på boulevarden hade det kanske varit till mig.

Men nu ligger jag i min säng. Om jag blundar ser jag ett ljus, ett mildgult ljus som är solens ljus och i mina drömmar är det sommar. Jag ligger i sängen och ena fönstret är lite öppet. Genom det sipprar en mild fläkt, som luktar söta blommor och damm och sura grönsaker. Luften darrar, för det är så varmt att den som rör sig i solen måste dansa för att inte bränna sig. Dansar gör också de som går nere på gatan, de hoppar fram på asfalten, om de inte gömmer sig under stora gröna parasoll med en iskall läsk.

- Fy va varmt det är, suckar de och drar bort svetten i pannan.

Och de har alldeles glömt bort, de minns inte. När de låg inne i sängen och drömde om att värmen skulle komma tillbaka.



FINBESÖK

Imorse var jag sådär effektiv. Steg upp, direkt ner till tvättstugan och körde en maskin. Medan maskinen gick i 40 minuter sprang jag på löpbandet i gymmet som ligger bredvid tvättstugan. Därefter tillbaka upp till lägenheten och städade varje liten vrå inför vårt finbesök. Vid halv två kom Johan och hämtade upp mig och Bells och körde ut oss till LAX. Där blev det några timmar av spänd väntan innan Stefan och Tim anlände. Återföreningar måste vara bland det vackraste som finns. Vi åkte hem och firade med en öl, innan vi gick ned på stan här i Santa Monica och visade runt. Det slog mig att vi faktiskt bor här nu, att vi visar runt hemma hos oss. Konstig men fin känsla. Man blir förblindad efter ett tag, för fasiken vad vackert vi har det. Vi gick förbi en inspelning av NCIS nere på stranden, det tyckte Stefan var roligt. Själv rycker man nästan på axlarna över sådant nu, det är liksom vardagsmat i den här staden. Sedan blev det mexikanskt och margheritas ute på piren till middag. Samma ställe där vi åt min första kväll här. Att man redan kan bli nostalgisk. Nu har vi landat hemma igen. Klockan är efter nio på kvällen och vi har två jetlagade karlar som redan har slocknat i våra sängar. Vi blir uppe ett tag till för lite plugg. Jag och Bells har flyttat ut till vardagsrummet och gjort mysigt i sofforna. Omväxling förnöjer!

Happy family!

MIDTERMS

Tisdag och veckans första skoldag är avklarad. Igår låg jag vid poolen större delen av dagen och pluggade stenhårt inför mina midterms som ägde rum idag. På eftermiddagen fick vi besök av L's bror + styvbror som kom hit alldeles spontant. De stannar till imorgon, då det blir utbyte av besökare. Stefan och Tim (Bells paps och bror) kommer! Superkul!
Midterms idag ja. De gick bra, tror jag. Huvudsaken är att jag känner att jag har pluggat stenhårt inför dem och har fått ut en hel del av det. Nu kan jag bara hålla tummarna för bra provresultat.
Ikväll unnar jag mig att inte plugga. Jag hade egentligen tänkt att fira det med att hänka på grabbarna och L till Venice för lite öl, men nej. Jag ska dricka te och läsa en bra bok och bara njuta. Det känns att Spring Break närmar sig med stormsteg - så jäkla underbart!


PLUGG OCH ONEPIECE

Igår spenderade vi dagen i Beverly Hills iförda våra OnePieces. Louise messade och ville ha hjälp med lite promotion för märket och Kitson, klart vi var på! Vi traskade runt på Robertson Blvd och i Beverly Center, delade ut OnePiece kataloger och hälsade glatt på alla som var nyfikna på vad vi hade på oss. En riktigt trevlig dag som avrundades med en lunch på Newsroom hela gänget. När vi kom hem på kvällen fick vi leverans av våra nya soffor, så snygga och sköna! Kvällen spenderades i dem, pluggade och tittade på film.
Denna söndagmorgon kickades igång med en morgonpromenad i solen. Därefter har exakt hela dagen gått åt plugg. Ibland måste vi påminna oss att det faktiskt är därför vi är här. Dock är det roligt plugg, så jag klagar inte. Inte jättemycket iallafall, hehe. Nu väntar sista skolveckan innan vårt efterlängtade Spring Break. Let's go!



Bilder lånade från Louise!

SUMMER'S BACK!

Sommaren är tillbaka i LA! Jättevarmt och helt fantastiskt skönt. Igår var jag i Downtown med mina fashionklasser på field trip hos Jonathan Martin Manufacturing Company. Det var trevligt och riktigt intressant att se. Vi fick se hur det går till i fabriken, allt från patternmaking till färdigt plagg. Efter det strosade vi runt i ett 36 (!) gradigt Downtown, kollade in tygaffärer och käkade dirtydogs. Fick skjuts hem av Dianne, mötte upp Bells hemma och drog ned till stranden och mötte Nima. Vi låg och lapade sol i några timmar, helt fantastiskt skönt. Lyxig håltimme. Vid sex var jag, surt nog, tvungen att bege mig till skolan för veckans sista lektion i Apparel Construction.
Idag vaknade jag och Bells pigga och glada redan 8.30. Helg! Vi begav oss ut på en mysig morgonpromenad bort till Venice, via underbara Little Venice, och sen tillbaka till Santa Monica via stranden. Fin start på dagen. Efter detta har vi bara legat vid poolen hela dagen, lapat sol, hängt med grannar och pluggat en massa. Sent på eftermiddagen kom Jens spontant över till oss, riktigt trevligt då vi inte setts på evigheter. Vi körde bort till Malibu och Moonshadows för middag och rödvin. Satt på deras mysiga uteservering över havet, lyssnade på vågorna, åt god hummersallad och snackade skit. Riktigt trevlig kväll. Nu har vi landat hemma igen, vi ska se på film och sen sova. Jag är lycklig.
Bildregn:




Jonathan Martin Manufacturer Company


Dianne sa att "you haven't experienced LA until you've tried the dirtydogs"


Santa Monica Beach


< div style="text-align: center;">
Åkte lite bil med Janne

Ustikt mot havet från Moonshadows

RSS 2.0