TEARDROPS

Varför känns allt så mycket mer på natten? Varför blir känslor så mycket starkare när det blir mörkt? Problem känns större, ångest blir mer bitande och tårar blir extra salta. Imorse slog det mig att jag närmar mig flytten med stormsteg. Fick ett brutalt glädjerus som dock lika snabbt gick över till en klump i magen. Hur kommer det att kännas när jag pussar mina älskade hundar för sista gången på ett halvår? Hur kommer det att kännas när jag kramar om min familj i tårar på Arlanda och vinkar hejdå för ett halvår? Min älskade mamma. Jag svalde den ångesten imorse. Jag har svalt den ångesten hela dagen. Men ikväll släppte jag fram den. Ångesten. Klumpen i halsen. Tårarna. Vilken total urladdning. Jag måste ladda ur på detta sätt, för att kunna ladda om med positiv energi. Lätta på trycket som har legat och kokat i kroppen de senaste dygnen. Nu känner jag mig tom. Redo att fylla på med glädje och förväntan. Vi är alla olika, jag uttrycker många känslor i tårar. Kärlek som hat. Lycka som sorg. Mina tårar just nu består enbart av kärlek. Kärleken till de jag kommer sakna så fruktansvärt mycket när jag flyttar till en ny kontinent. Men kärleken är lika stark vart man än i världen befinner sig. Om den inte växer sig starkare på avstånd, så säg.

MEDIAL RÅDGIVNING 101209

Efter en pirrig timme av väntan var det dags för mig att kliva in i stugan där vårt medium Marie tog emot oss. Så fort jag kom in i rummet möts jag av en otroligt harmoni och ett lugn som är svårt att förklara. Marie satt invirad i en filt framför en knastrande brasa, vi hälsade och jag intog liknande position mittemot henne. Hon förklarade hur en sådan här sittning går till, hur hon jobbar och kommunicerar med sina guider och tolkar energi. Hon tar sedan ett djupt andetag och börjar meditera.

Det första hon får fram är att hon ser att jag är en mycket kreativ och estetisk person, en människa som gillar att uttrycka sig med färg och form. Att jag är en gammal själ, och att detta är en egenskap jag burit med mig genom alla mina tidigare liv. Hon får upp en bild av mig på Korfu under Antiken, då jag tydligen levde som kvinna och drejade krukor. Sedan ser hon ett liv i Paris under 1800-talet, då jag tydligen jobbade som sömmerska i en stor ateljé. (Äntligen ett svar till varför jag har en sådan otroligt dragningskraft till den staden). Hon tyckte att min själ kändes väldigt icke-svensk. Jag är internationell utav mig, och det beror helt enkelt på att jag levt mina tidigare liv i andra länder än Sverige. Även om jag trivs i Sverige, trivs jag nog bättre utomlands. Jag har en mer kreativ/varm/passionerad själ än vad medelsvensson har. Hon talade om att jag varit kvinna i nästan alla mina tidigare liv. Jag gillar att vara kvinna och är otroligt kvinnlig. Jag blev uppmanad att ta vara på min inspiration och kreativitet, att det är det jag ska jobba med i framtiden. Jag kommer inte må bra av ett inrutat 9-5 liv, utan behöver mer spänning och passion än så. Jag behöver även en likasinnad man om jag ska ingå i en relation. Hon skrattade när hon talade om för mig hur kräsen jag var när det kommer till män. (Ni som känner mig vet hur bra detta stämmer). Så fort jag har träffat någon, och minsta lilla inte känns bra, "då är det bara att dra" sa hon och viftade med handen. Ungefär som jag själv skulle uttrycka mig. Min riktiga kärlek kommer jag att finna utomlands. 

Hon berättade att jag är otroligt individuell och självgående. Att jag inte är någon som faller för grupptryck, för passar det inte så söker jag mig någon annanstans, dit jag platsar och trivs. Jag har dock en stor social kompetens och lätt för att passa in i olika grupper, jag har lätt att få vänner. Hon tyckte att jag var duktig på att lyssna på mitt inre, på min intuition. Det tycker jag var spännande att höra, då jag verkligen går in för att göra det mitt hjärta vill och inte vad jag "borde göra". Hon berättade att jag har otroligt lätt för att känna medkänsla för människor. Jag känner stor empati och sympati, och har lätt att ta åt mig av andra människors sorg.

Hon kände att jag planerade inför något. Att det var mycket stress i mitt liv just nu, mycket papper att fylla i, ansökningar, mail, telefonsamtal etc. Att jag planerade inför något stort. Mitt liv de senaste månaderna har i stort sätt sett ut precis som hon förklarar här. Dock kunde hon inte förklara för mig vad det var jag stod inför. Jag talade om att jag skulle flytta till USA för studier inom mode, och undrade om hon kunde se något inom den närmaste framtiden. Hon sa att hon bara såg mig ha väldigt roligt . Att allt skulle gå bra. Jag skulle få mycket nya vänner, och jag skulle lägga namnet Edward på minnet. Hon såg dock att USA inte var min slutgiltiga destination i livet.

Detta var en liten summering av min privata sittning med Marie. Dock har jag valt att inte berätta allt, men detta är i det stora hela det jag fick ut av min halvtimme med henne. Jag är otroligt nöjd, då jag kom dit helt utan förväntningar. Jag hade inga förhoppningar på att få kontakt med någon på andra sidan, vilket jag ju heller inte fick. Men det fick några andra utav oss. Det är en så otroligt häftig känsla, att sätta sig ned framför en helt främmande människa, och denne berättar för dig vem du är (med viss förklaring till varför du är som du är) och vart du är påväg i livet. Precis som att hon öppnat upp min hjärna, grävt runt där lite, och kommit ut med information. Jag har en otroligt respekt för Marie och andra medium, för deras talang. Jag har fått bevisat att det finns mer än "bara vi" och vetenskap. Det finns en annan sida och en andlig värld. Vi alla är tilldelade guider som följer oss genom livet, hjälper oss att ta beslut och röra oss i rätt riktning. Jag har alltid trott på ödet. Under hela mötet när Marie berättar talar hon om "dem". "De säger att du är så, de säger att du känner så". "De" är alltså hennes guider, som kommunicerar med mina guider. Summa summarum, en helt fantastisk upplevelse som har öppnat nya dörrar och intressen hos mig. Detta är definitivt inte sista gången jag besöker ett medium för medial rådgivning. Jag kommer att bära med mig en del av de saker hon sa till mig, för resten av mitt liv.

DAYS IN DECEMBER

Då kör vi en recap i vanlig ordning då, mina vänner. Varning för lång läsning.

Torsdagen den 9 december. En dag jag förmodligen kommer att minnas föralltid. Dagen då jag hade mitt första möte med ett medium. En otroligt häftig upplevelse som definitivt gav mersmak. Jag tänkte att jag berättar mer ingående om detta vid ett senare tillfälle. Samma dag började på Amerikanska Ambassaden klockan 8.00. En halvtimme i en iskall kö, varma american pancakes, och efter ytterligare en lång väntan inomhus kunde jag äntligen sätta punkt för ett utav mina sista måsten inför flytten. Amerikanskt visum - check! Tog mig därefter till Söder och Muggen, drack glöggte och åt brunch med fina Frida och Felicia. Jen joinade och vi åkte tillsammans ut till vårt huvudkontor ute i Saltsjö Boo. Det är alltså min och Fridas chefer som hookat ihop oss med detta fantastiska medium. Vi hade en underbar eftermiddag ute i detta fantastiska hus och vinterlandskap, massa te och fint sällskap - och framförallt, en halvtimmes privat sittning vardera med vårt medium. Kvällen spenderade jag och Jen lite spontant i Nellys nya lya på Söder. Flera timmars cathing up, thaimat och rödvin. Sen hade jag och Jen en traditionsenlig sleepover på Kungsklippan.

Fredagen bestod av jobb och en Idolfinal. Jag var alldeles för trött för att göra något annat. Klockan tre på natten ringde min väckarklocka och det var dags för mig att logga in på SMC's hemsida för att "pre-enrolla" mina första två kurser. Jag fick vad jag ville ha. Fashion 1: Trends and Design och Fashion 5: Fashion Buying. Me so happy. Kunde väl sova sisådär en timme efter detta för att jag var så uppspelt, sen var det dags att gå upp och öppna butiken för lördagens julhandel. Under lördagen var jag beyond trött hela dagen. På kvällen firade vi världens bästa morfar som fyllde 80 år dagen till ära. Blir alltid lika varm och lycklig i själen när släkt och familj samlas vid tillfällen som detta. En riktigt fin kväll som sedan avslutades hemma hos Sara och Peter där vi hade myskväll och sleepover med film och godis.
På söndagen jobbade jag och firade tredje advent hemma med familjen. Advent är något som alltid firas hemma hos oss. Inga undantag. Mycket viktigt att vi samlas, tänder ljusen, dricker glögg och äter lussebullar tillsammans. Det tycker jag är fint.

Även mådagen bestod av jobb, hela dagen lång. Efter jobbet gick jag tvärs över gatan och joinade Brallan och Felicia som satt på Fridays. Det blev ett glas rött. Och ett till glas rött. Och massa tjatter och framtidsplaner. Och en himla fnissig bussresa hem med Felicia.

Igår, tisdag, var jag ledig. Hallelujah typ. Jag är så utmattad mentalt och fysiskt just nu att jag egentligen skulle behöva vara ledig i minst en vecka för att kunna återhämta mig. Men gårdagen fick duga. Sovmorgon, lite julklappsshopping och en massa mysiga timmar hemma hos bästa Felicia. En ledig dag går för fort. idag har jag jobbat igen. Och likaså ska jag göra fram till söndag. Vi biter ihop och kämpar som riktiga vikingar just nu. Puss!

XXX


1 MÅNAD

En månad kvar idag. En månad kvar tills jag lämnar tryggheten i Sverige och flyttar till andra sidan Atlanten. Skräckblandad förtjusning kan jag säga. Jag försöker fokusera på allt roligt som väntar, vilket äventyr jag har framför mig. Just nu kan jag dock inte undgå att tänka mest på alla fina jag lämnar här hemma. Jag blir lite sentimental av julen. Men sen kommer jag att tänka på att jag faktiskt kommer hem emellanåt och att jag inte flyttar och lämnar allt för evigt. Jag behöver pepp och stöd, och det får jag vart jag än vänder mig. Jag har verkligen världens finaste familj och vänner.

Just nu jobbar jag brutalt mycket. Även om jag är trött så är det hur kul som helst. Julrushen är på gång känner vi, och julstämningen på NK är på topp. Igår efter jobbet bjöd Fossil på brakmiddag på Friday's. Galet mycket mat, hotshots och drinkar. Lika trevligt som alltid!
Imorgon, på min enda lediga dag, ska jag infinna mig hos den Amerikanska Ambassaden 8.00 för att ordna med mitt visum. Ingen sovmorgon här inte. Därefter blir det frukost med Frida och Felicia, för att senare möta upp Jen. Vi fyra har bokat tid hos ett medium som vi nu äntligen ska få träffa. Den här dagen har jag längtat efter länge. Jag tror och hoppas att det kommer bli en fantastisk upplevelse.

Middagen igår. Världens finaste workies!


JUL, RECAP OCH KÄRLEK

Välkommen fina december, årets utan tvekan mysigaste månad! Jag mår bra. Känner ett lugn i kroppen, samtidigt som jag är stressad inför allt som komma skall. Men julen för med sig ett lugn. En harmoni som jag försöker suga åt mig så mycket jag bara kan av. I ett hem som doftar sött av kanel och glögg och hyacinter, där min mor har julpyntat och spridit stämning, här kopplar jag av. Lyssnar på julmusik och älskar julen. Och min familj.

Julbordet förra veckan var en fantastisk start på julen. Tillsammans med mina underbara kollegor och Swatch Group, som bjöd på kvällen, åkte vi med båten ut till Fjäderholmarna där ett stort vinterkalas väntade. Denna lilla skärgårdsö var ett vinterparadis klätt i snö, upplyst av facklor och julbelysning i träden. Inne i restaurangen blev vi serverade det bästa julbordet jag någonsin varit på. Vilken fantastisk buffé. Allt man kan tänka sig, och lite till. Till detta fick vi gott vin/öl/julsnaps. Och så sjöng vi en massa julsånger. När båten vid midnatt kom tillbaka till Strandvägen traskade vi alla bort till Riche. Där fortsatte vi natten med alldeles för många drinkar tills vi blev utsopade vid stängning. Jag var glad att jag var ledig dagen därpå.
Jag har även opererat bort min visdomstand. Äntligen. Det var ingen trevlig upplevelse och jag har mått dåligt i flera dagar efter ingreppet. Första dagen var en dimma av fruktansvärd värk och blod som aldrig ville sluta forsa ur munnen. Andra dagen var jag tvungen att sjukskriva mig från jobbet och avboka helgens roliga planer. Jag blev liggandes hela helgen med värk, en svullen kind och flytande föda. Idag mår jag bra dock! Stygnen stör lite, men de ska ramla av snart vad jag vet.
Är det inte det ena så är det det andra, så säg. För idag har jag istället halsont och lite feber. Inte okej säger jag, då jag äntligen är tillbaka på jobbet. Den här månaden vill jag jobba arslet av mig, rent ut sagt.
Förutom jobb så ägnar jag större delen av min tid nu till förberedelser inför flytten. Det ska fixas amerikanskt studentvisum, vilket tar sin lilla tid och ansträngning. Slutspurten nu, och nästa vecka efter mötet på ambassaden är jag i princip klar. Då är det annat som jag ska tänka på. Som att packa ihop mitt liv, till exempel. Och att umgås med mina nära och kära så mycket som möjligt. Krama på dem och njuta av närvaron och kärleken.
Busungar på båten förra veckan


RSS 2.0