TORSDAG

Torsdag. Satt min sista muntliga presentation för terminen. Haft en mysig lunchrast med mina goa tjejer på en gräsmatta i solen. Sovit bort hela min håltimme. Sytt klart halva min final-klänning i muslin. Käkat grym chinese home delivery till middag. Avslutar denna torsdag med en bra thriller. Precis som vi gillart. Om ett och ett halvt dygn får jag krama min storebror.

WHERE YOUR HEART IS


DET LILLA VACKRA

Det här med att veta var man hör hemma. Något jag ofta filosoferar över, ganska naturligt då jag befinner mig på andra sidan jorden från mitt hemland. Att flytta till USA är det största steget jag har tagit i mitt vuxna liv och jag är otroligt stolt över mig själv. Inte får jag bara min drömutbildning här, utan också en livserfarenhet som heter duga. Jag har privilegiet att få uppleva en helt annan kultur, vilket är otroligt lärorikt i sig bara det. Man tror inte att USA's kultur skiljer sig så mycket från vår egna, men det är något som slår mig ganska ofta - att den faktiskt gör det. Det finns mycket som jag gillar med Kalifornien. Jag älskar klimatet och möjligheterna. Att folk är utåtriktade och karriärsinriktade. Människor här är sociala och det är inte en ovanlighet att hamna i en djup diskussion med en främling på bussen eller på gatan. Jag gillar det. Men det finns också mycket att inte gilla. Fattigdom. Rikedom. Girighet. Falskhet.
USA är stort, vräkigt och häftigt. Speciellt LA. Det är många som kommer hit till staden och väldigt snabbt svävar upp i det blå av allt de får vara med om. Jag ser att jag blir hundra erfarenheter rikare och har otroligt roligt på vägen, men denna flytt har också fått mig att förstå var jag hör hemma. Och det är inte i USA. Detta stora, vräkiga och häftiga, har bara fått mig att mer uppskatta det lilla, vackra och charmiga som Sverige och övriga Europa har att erbjuda. Europa har en mer genuin kultur. Generellt lyckligare människor skulle jag säga. Man behöver inte göra toppkarriär och tjäna miljoner för att finna lyckan. Lyckan finner man i livet och allt vackert det har att erbjuda. Hellre är jag 70 år och sitter i en gammal vingård med havsutsikt i södra Frankrike med rödvinständer och rynkor av solen, omringad av hundar, barn och barnbarn. Än att vara 70 år, rik och med ytliga bekanta befinna mig i ett mansion i Beverly Hills sippandes på dyr champagne. Jag ser så otroligt mycket mer charm i det förstnämnda.
Jag gillar att bo i LA och jag vet att många säkert avundas min livssituation för tillfället. Men mitt upp i allt stannar jag upp och allt jag vill är hem till svensk skärgård. Till mitt fina Sverige, svensk kultur, natur och framförallt till de jag älskar. Ibland kan jag känna att livet är för kort för att utsätta mig för att vara ifrån de jag älskar på det här viset. Men det här är något jag måste genomgå i mitt liv, något jag vill göra för mig själv. Jag genomgår verkligen bland den roligaste tiden i mitt liv för tillfället. Det är rätt plats för mig att befinna mig på just precis nu. Men djupt inne känner jag starkt att mitt hjärta och min själ hör hemma någon annanstans. I vårt vackra Sverige eller någonstans i Europa. Jag antar att mitt medium hade rätt: USA är inte min slutgiltiga destination i livet.

EVICTION NOTICE

Häromdagen fick vi ett besked som fick oss att tappa hakan. Vi fick ett mail från vår landlord där hon hävdar att hon fått klagomål varje månad på att vi har fester och väsnas. Eftersom "vi överskridit reglerna" otaliga gånger hade hon inget annat val än att vräka oss. Vi skulle vara ute om en vecka. Vi gick i taket och krävde en förklaring då vi absolut inte kunde ta åt oss av det vi fick slängt i ansiktet. Tydligen har vi en granne som sedan dag ett har hatat oss. Så fort vi har vänner över på besök "har vi fest och väsnas" tydligen. Vi är odjur som skriker, storbråkar, slänger sopor omkring oss på innergården (vi bor dörr i dörr med sopnedkastet?), hänger handdukar på tork på balkongen (det får man tydligen inte göra här), har fest varje helg, tar hem främlingar dag som natt etc etc. Allt detta har kärringen skrivit i ett långt klagomail till vår landlord.
Vi hade inflyttningsfest i januari/februari och fick ett klagomål då, sedan dess har vi inte haft en enda fest. Om vi har haft vänner över på lite drinkar innan vi går ut (och lämnar hemmet innan 11 pm) anser inte vi det som fest. Vi spelar aldrig hög musik och skriker inte. Vi bor fyra tjejer tillsammans och visst kan det bli kackligt till och från i vårt hem. Det är väl ganska naturligt. Men vi trodde inte att vi bodde i ett fängelse där man vad tvungen att tippa på tå för att inte störa sina grannar. Vi har grannar som har stört sig på att vi pratar högt ("skriker") och är "allmänt respektlösa" när vi rör oss i trapphuset. Vi är självklart ledsna om vi har uppfattats som störande och har bett om ursäkt för det, det är inget vi har gjort med avsikt. Vi har bara varit vi.
Dock hade vi uppskattat att få en förklaring av någon att det är otroligt lyhört där vi bor och att vi för oväsen genom att bara leva som vi gör (ha fönster öppna och konversera med varandra och spela musik på humana nivåer under dagtid). En varning eller två hade ju varit på sin plats innan man blir vräkt kan man ju tycka. Vi har inte hört ett knyst sedan vi fick vår varning i februari. Det här är ett exempel på hur kulturer och olika livsstilar krockar. Vi är ett glatt gäng europeer, vi är sociala varelser som mår bra av att ha vänner runt omkring oss. Vi glädjs åt att höra skratt eller härlig musik från grannens fönster. Vi bryr oss inte om en handduk hänger på tork från någons balkong. Här krockar vi med våra bittra, pensionärsgrannar till amerikaner. Vi har insett detta nu och är ledsna att vi valde fel ställe att bo på. Det är sorgligt för vi trivs annars riktigt bra här.
Vi har lyckats förhandla oss till att få stanna I VÅRT HEM tills vi åker hem till Sverige den 14 juni. De tre resterande veckorna måste vi leva som möss och vara "extra extra quiet", annars blir vi utslängda med huvudena före. Vi är så fruktansvärt besvikna på våra grannar, men vi har bestämt oss för att stanna och "kill them with kindness".
Herreguuu vad skönt det ska bli att flytta till West Hollywood nästa termin.

ITALIAN AND DRINKS

Sist vi hördes var det dags för SMC's årliga fashionshow. Den var definitivt över mina förväntningar och eleverna hade gjort ett fantastiskt jobb. Nästa vår ska jag läsa fashionshow production och prestationsångesten kryper sig på. Efter visningen hakade jag på Emma, Linn och Raquel till en fantastisk italiensk liten pärla på Melrose där vi åt en god middag och drack vin. Justin Bobby från The Hills satt vid bordet bredvid. Sedan åkte vi vidare till The Tar Pit där vi satt och tjattrade och drack gamla Hollywood klassiker till cocktails. Alltid kul att hänga med en "local" som kan visa runt till alla små pärlor i staden. Därefter svängde vi runt på lite olika klubbar och dansade hela natten. Fin kväll.
XXX

FASHIONSHOW

Sitter och finurlar och skissar på mitt sista projekt i Fashion Buying, där jag har valt att framföra en affärsidé om en smyckeskollektion för Victoria's Secret. Ikväll ska vi in till Downtown för skolans årliga modevisning, ett stort stohej som ska bli trevligt att gå på. Nästa år är det min tur att vara med i produktionen. Vad har ni för er där hemma?


Au naturel

GOOGLE BRÄNNA

Efter i torsdags kan vi väl konstatera att självdisciplin kanske inte är vårt starkaste karaktärsdrag. Vår "mysa-hemma-plugg-kväll" omvandlades ganska snabbt till "det var länge sen vi var på Voyeur....". Dock kände jag att jag med gott samvete kunde unna mig en rolig utekväll efter all nytta och plugg jag fått gjort tidigare i veckan. Så det blev Voyeur. Som vanligt blev det en himla rolig kväll. Taryn Manning dök upp och gjorde ett framträdande med någon skön låt, även Melinda Clarke (aka Julie Cooper) och Shane West (sååå snygg!) var där och kalasade. Vi hamnade efter stängning på en lame efterfest som vi ganska snabbt bytte ut mot en taxi hem och ett pitstop förbi donken.
I övrigt har helgen känts fantastiskt lång. Har hunnit med både plugg och nöjen. I lördags satt jag bänkad framför Eurovision och det slutade med att vi alla här hemma satt och skrek av spänning för Sverige. Många svordomar och förbannelser skreks under poängutdelningen och besvikelsen var total när vi inte vann. Dock tyckte vi att vi ändå kunde fira tredjeplatsen med lite vin och vänner, så senare under kvällen droppade lite folk förbi och hängde hemma hos oss. Det blev ett snabbt besök på en skön bar här nere i Santa Monica innan det blev hemgång igen. Igår, söndag, gick vi ett skönt gäng och åt brunch i Venice. Hamnade sedan på en fantastisk takterass där vi låg och solade och njöt i några timmar. Mindre fantastisk är min google-bränna jag fick av mina solglasögon. Asläcker är jag.
Hur som helst, idag har jag handlat tyg och suttit nedgrävd i mina målarfärger och pysslat på diverse projekt och läxor. Imorgon ringer klockan sju och det är dags för skola igen. Ca tre skolveckor kvar nu, jag är aspepp!

Bjuder på denna fagra bild på min asläckra bränna, ni ser ju hur lycklig jag är över den.

MMMMM



Btw, världens bästa mamma va? Tack tack tack!!! ♥

ENERGY, PLEASE

Vi är så trötta, så trötta tjejer här hemma. Misstänker att det är en kombination av en busig helg och elaka bakterier. Får verkligen inte bli sjuk nu. Peppar med massa sömn och vitaminer. Låg och tog en lång nap nu innan min kvällsklass, men vaknade i ett ryck av en designidé till ett utav mina final projects. Kunde inte somna om sen. Men fantastisk känsla det där, när det bara kommer till en. Jag har många projekt som ska in såhär i slutet av terminen. Mycket designa och var kreativ, vilket betyder mycket brainstorming innan man kan sätta igång. Men hellre det än att sitta nedgrävd i böcker. Det kommer jag i och för sig också behöva göra. Hur som helst så fick jag tillbaka ett utav mina projekt idag som jag hade presentation på för någon vecka sedan - ett solklart A. Det lönar sig att kämpa. Jag ska verkligen fokusera på skolan nu den lilla tiden som är kvar. Jag har gett mig själv utegångsförbud fram till storebror kommer hit på besök, dvs. om tre veckor. Dessa två helger innan han kommer ska jag mest plugga och ta hand om mig själv. Kanske sola och bada lite rå.
I lördags blev det alltså utgång igen. Faktiskt en otroligt rolig kväll, helt klart värt att spendera hela söndagen i sängen för. Vi började ett glatt gäng här hemma hos oss, för att sedan åka in till Roxbury och dansa och hänga med massa goa vänner. Avslutade på efterfest uppe i Hillsen där jag (pinsamt nog) bland annat hängde med "The Situation" från Jersey Shore. Helt klart en udda karaktär. På söndagen unnade vi oss en dag där vi inte rörde en fena. Himla skönt och välbehövligt.







Haha, bjuder på sista bilden! Mina flickor är så fina.

CINCO DE MAYO

I torsdags var det Cinco de Mayo här, någon mexikansk högtid amerikanarna gillar att fira. Vet inte vad den går ut på egentligen, men alla festar till hur som helst. Vi gick till Cabo Cantina, ett mexikanskt ställe, och drack en jädra massa margaritas. Träffade störtsköna amerikanska tjejer som sedan hängde med hem till oss för en drink. Vi åkte sen in till Hollywood och hängde i en svit på Chateau Marmont med ett gäng intressanta människor. Därefter gick vi till MyStudio och dansade lite. Vi avslutade kvällen på en efterfest uppe i Hillsen där vi minglade runt och lekte DJs. Bortsett från lite drama under kvällen var det en riktig bra kväll.

Bästa Jenny har bott hos oss hela helgen. Igår hängde vi vid poolen hela dagen och på kvällen hade vi myskväll här hemma med tacosvull och Sunes Sommar. Idag hjälpte J mig att färga min brutala utväxt. Nu väntar vi mer besök för att ha lite förfest här hemma. Förmodligen ska vi ut en sväng ikväll igen. Imorgon väntar pluggdag deluxe. Imorgon.

XXX


32 GRADER SOMMAR

Tycker lite synd om er där hemma, snö igen? Det är minst 30 grader varje dag här nu. Inte ska man väl klaga på sådan underbar värme, men jag skulle ju föredra att hänga på stranden och inte i skolan kanske. Men jag har i alla fall världens finaste classmates. Idag hade vi lunch picknick på en gräsmatta i solen. Låg och solade och pratade hemlisar.

XXX

MARABOU

Match made in heaven? Hur goda är dessa kakor? Det var en fråga. Jag måste ju få provsmaka. Någon fin själ som känner sig manad att skicka över lite mjölkchoklad kakor till oss? Vi svälter ju här borta. Vi bor på:
2311 4th Street, Apt 310
Santa Monica, CA, 90405
Tack på förhand!
(ps. lite dip-påsar är också välkommet)

HOTCHKISS

Bytte poolen mot stranden idag. Älskar havet. När vi kom hem hade vi middagspicknick i vår Hotchkiss Park nedanför oss. Somnade mätta och belåtna på filten efter maten och låg och njöt i den varma kvällssolen.


RSS 2.0