HARD WORK

Jobb plus jetlag equals no social life. Mellandagarna har präglats av arbete, hårt arbete. Jag har sålt så det ryker och tagit emot returer till ett fördärv och bitit mig i tungan vid varje "hej jag fick den här klockan i julklapp och nu vill jag...." - "ta av några länkar?". Jag är så trött varje dag när jag kommer hem att jag inte ens hinner höra av mig till mina vänner. Jag äter middag med min familj (mammas bästa mat), myser med mina hundar och går och lägger mig. Det är det jag gör. Men det är faktiskt inte fy skam.
Idag slutade jag klockan fyra (kors i taket) och hade tid att strosa runt på stan lite efter jobbet. Något jag tyckte skulle bli mysigt och harmoniskt men blev allt annat än mysigt och harmoniskt. Hysteriska Stockholmare!!! När man krigar sig fram bland vildjuren som tror att de ska fynda på mellandagsrean så blir man så jäkla frustrerad och inser att den här delen av Stockholm saknar man verkligen inte. Just där och då ville jag bara blunda och teleporteras tillbaka till LA. Tvi! Två timmar senare och tankar om att få fira nyårsafton i någon gammal trasa uppenbarar sig COS. Fantastiska COS som jag helt hade glömt bort hade öppnat i Stockholm. Jag visste redan där och då att min nyårsklänning väntade på mig där inne. Om jag hade rätt? Klart jag hade. 30 procent rea dessutom! Mellandagsrea och Stockholm är inte så dumt trots allt.
Därefter traskade jag ned till Le Cafe där en fin klan flickor satt och väntade på mig för lite vin och en massa tjatter. Både LA flickor och Stockholmsflickor. Tänk att jag har så fina vänner. Och tänk att jag har haft möjligheten och turen att träffa så många underbara vänner i LA. Vänskaper som jag vet kommer hålla livet ut. Även om vi befinner oss i olika delar av världen. Det förväntade jag mig faktiskt aldrig när jag flyttade dit. Och till mina flickor som är kvar i LA över julen, jag saknar er!
I helgen har jag lyan för mig själv. Familjen och hundarna har åkt till Väddör för att fira nyår. Även om jag saknar dem lite redan så känner ni ju mig... Jag älskar att vara ensam och tokmyser just nu.
Mys mys!

OVERTHINKING


DEC 27

Klockan är tio på kvällen och jag ser i kors av trötthet. Jetlagen är envis den här gången. Igår somnade jag 20.30. Det kan i och för sig ha lite med juldagens bravader att göra. Vi firade Carros födelsedag och åt jättegod mat och drack alldeles för mycket mojito och dansade alldeles för länge på Solidaritet. Man märker att man är hemma i Stockholm igen när man vinglar hem klockan sex på morgonen. Det sker sällan i LA. Men fasiken vad kul vi hade! Jag skrattar alltid tills jag får ont i magen och kippar efter andan med mina Stockholmsbrudar. Världens bästa brudar. Oj vad jag har saknat er.
Julafton var helt fantastiskt fin. Det bästa var att få krama på min älskade släkt som jag saknat så mycket. Sen fick jag himla fina julkappar också, jag har tydligen varit en snäll flicka i år. Jag kände mig sådär otroligt lyckligt lottad på julafton, att jag har en så fin familj. Så många som stöttar mig här hemma, som är stolta över mig. Mormor är så stolt över sitt barnbarn som "lär sig mönsterkonstruktion borta i Amerikat". Älskade mormor.
Busungar på juldagen. Puss!

JULAFTON

Jumusik på hög volym, julklappar insagna och julgröt i magen. Snart ska vi ta bilen och styra mot Skånegatan och moster och kusins där denna julafton ska firas. Jag är så fantastiskt glad att få fira med min älskade familj och släkt. Tråkigt nog är inte storebror med i år, första året vi firar utan varandra vilket känns himla trist. Men jag är nog ganska lycklig ändå!
GOD JUL!

STOCKHOLM

Julaftonsmorgon i Stockholm. Jag ligger och myser i min stora sköna säng och njuter av harmoni och julstäming. Hemma. Äntligen.
I onsdagsmorse landade vi tidigt på Arlanda. Det var mörkt och det snöade och lyckan var gjord. Mamma och hundarna stod och väntade på mig i ankomsthallen som vanligt och det finns inget mer fantastiskt än att möta varandra där efter så lång tid ifrån varandra. Det är lika overkligt och underbart varje gång. När jag klev ut och mötte kylan för första gången på ett år kom jag ihåg hur bitande den är. Bitande och nästan skön. Vi åkte hem och jag blev serverad världens godaste frukost: julvört med julskinka och senap. Bara en sådan sak. Mamma har julpyntat och gjort så himla fint här hemma. Varje liten vrå är pyntad med kärlek. Det doftar sött av hyacinter och apelsiner med nejlikor. Och julgran. Lugnet och harmonin när man får komma hem är svår att beskriva med ord. Jag och mamma myste i soffan framför Nyhetsmorgon och Efter Tio och sedan somnade jag av ren utmattning. Fick sova i några timmar och sedan plingade det på dörren och där sod världens finaste Frida, Felicia och Sara för att krama mig välkommen hem. Ni är helt fantastiska! Mamma hade gjort en stor bytta med sangria till oss, så det blev några timmars mys och tjatter tillsammans. Jennifer kom också vilket var underbart. Mina fina fina vänner. När flickorna rullade hem kom nästa överraskning; bror Simón. Kramkalas och lite mer sangria här hemma innan vi traskade ned till Indiern i backen för att äta middag. Där satt storebror Dadde och Kajsa och väntade på oss. Förstår ni hur lyckligt lottad jag känner mig? Att jag har en så fin familj och så fina vänner som engagerar sig i att ge mig ett varmt välkomnande hem. Jag är lyckligast i hela världen. Vi år hur som helst en efterlängtad indisk middag tillsammans och försökte gå igenom vad som hänt det senaste halvåret. Efter middagen blev det kaffe, choklad och minijulklappsutdelning hemma hos oss. Jag somnade sedan med ett leende på läpparna och helt varm i kroppen av kärlek.
Dagen därpå var det dags att gå upp och kriga och jobba 9 timmar julrush på NK. En rivstart utan dess like, som jag faktiskt klarade ganska bra trots jetlag. Som vanligt trillar man in i rutinerna på en sekund och det kändes helt normalt att vara tillbaka på jobbet. Skräckblandad förtjusning.
Igår var jag ledig vilket var mycket välbehövligt. Jag har åkt på jetlagen från helvetet och vill bara sova hela tiden. Sover jag inte krigar jag för att hålla ögonen öppna men är totalt slö i kroppen och energilös. Jag vill bara sova sova sova. Det fick jag göra igår. Det resulterade i att jag var uppe tidigare än tuppen idag. Klockan är åtta och jag har redan duschat, ätit frukost och slagit in några klappar. Allt medans resten av familjen sover. Nu inväntar jag julkalendern för att spä på julstäminingen ännu lite mer. Oj vad jag ska mysa denna julafton.

COMING HOME!

Alarmet är ställt på 4 am, det vill säga om en timme. Då var det dags igen, att ännu en gång bege sig mot LAX och påbörja helvetesresan hem. Jag säger helvetesresan för att det är så fruktansvärt ångestladdat att flyga långflyg. Men "helvetesresan" tar mig också hem till mitt paradis; min älskade familj, mina fantastiska hundar och mina fina vänner. Jag kan inte vänta längre, vill bara hem och kramas!
Min sista dag i LA för det här året har varit fin och effektiv. Jag och Bells har julshoppat och myst på The Grove. På eftermiddagen unnade jag, Sus och Bells oss en 60 minuters Swedish Massage. Det var min födelsedagspresent som jag fick i april som vi tyckte att det kunde vara läge att utnyttja såhär i december. Helt fantastisk massage hur som helst. Dock känner jag nu att jag kanske ångrar mitt val av dag. Till en början tänkte jag att det var en jäkla bra idé att gå på massage dagen innan man ska flyga i typ 15 timmar. Skönt för kroppen och musklerna att vara lite avslappnade innan flyget. Jag får nog äta upp det resonemanget. Jag är totalt mör och öm i alla muskler i hela kroppen. Känner mig halvt överkörd. Det är förmodligen så att jag måste knapra Advil i förebyggande syfte för att inte avlida i flygplansstolen. Missförstå mig rätt, massagen gjorde under för min stackars kropp, men jag tror även att det faktum att jag är tokförkyld har en roll i det hela. Man ska ju inte masseras då, det vet man ju. Kunde bara inte låta bli. Så nu får jag flyga asförkyld och asöm. Men tanken på att jag om några timmar är hemma i Stockholm och hos alla jag älskar gör att det känns sååååå värt det. Pepp!
Snart ses vi mina älskade!

BEACHERS MADHOUSE

Det var lördag och vi firade Bellas födelsedag. Fina vänner kom först hem till oss och och här drack vi drinkar och skrattade. Senare drog vi hela ligan till Roosevelt Hotel där vi åt en lång och trevlig middag tillsammans. Mätta och på vingliga klackar traskade vi därefter ned till undervåningen och Beachers Madhouse vilket är precis vad namnet indikerar; ett dårhus. Ett helt fantastiskt dårhus till nattklubb. Dvärgar som dansar och flyger i taket, jättemänniskor, 80åriga tanter som strippar och en 9-årig DJ. För att nämna några av dårarna. Scrubs-ligan och Lauren Conrad är också värda att nämna. Ett underbart roligt födelsedagsfirande och jag skrattade bokstavligt talat konstant i flera timmar.
Kände för att vara riktigt övergenerös med bilder;

ROND TRE!

Här borta firas det ska ni veta. Oj vad vi firar. Födelsedagar och att skolan är över. Det är Bells birthday weekend vilket självklart firas med pompa och ståt. I torsdags började kalaset med lite folk hemma hos oss. Resterande timmar av kvällen spenderades på favoritklubben Greystone. I fredagsmorse vaknade jag med betongkeps men det var bara att kliva upp för att ta lillen till parken. Jag och Sus hade köpt en julklapp till honom så det blev lite tidig julklappsutdelning också. Alla, alltså verkligen typ alla, amerikanska leksaker låter. Dansar, sjunger eller pratar. Ringo fick ett hundgosedjur/robot som dansar, sjunger, klappar händerna och viftar på öronen. Vi blev överförtjusta i den och det blev nog Ringo också. På kvällen var det dags för rond två. Frida fyllde år och kalaset hölls hemma hos vänner till dem i deras feta penthousevåning. Massa roligt folk och bra förfest. Vi åkte sedan till Supperclub där vi dansade ett tag innan vi traskade över till Playhouse och fortsatte. Därifrån åkte jag och Susanne till Soho House där vi mötte upp Frankie och hans kompis för att sedan åka hem till dem för lite "efterfest". Där hängde vi i några timmar, sippade Cointreau och pratade om livet. Jag kanske inte behöver tala om att jag har varit en trött tjej idag. Men ikväll kör vi rond tre! Om en timme ska gästerna börja droppa in hemma hos oss och jag är inte klar på långa vägar. Det blir iallafall lite drinkar hemma hos oss för att fira Bellsibus och därefter väntar middag på Roosevelt Hotel med hela ligan.
Lånade lite bilder av Susanne från gårdagen;
PUSS!

WINTER BREAK!

Kan inte riktigt inse att jag har jullov. Jag är klar med termin nummer två. Jag har checkat ut från SMC. Hallå vet ni hur underbar den här känslan är? Nästan två månader utan plugg väntar. Ska bli så skönt. Vila skallen lite. Däremot väntar en jäkla massa jobb på mig hemma, men det ska bli kul för omväxlings skull.
De senaste dagarna har jag jonglerat Ringo med plugg. I torsdags när jag äntligen kunde andas ut efter mina finals sköljde förkylningen över mig. Förmodligen är det lilleman som smittat mig. Jag är täppt, tjock i halsen och seg i bollen. Men vet ni? Jag klagar fasiken inte! Jag har jullov, jag ska festa hela helgen och jag åker hem till Stockholm och alla jag älskar på tisdag!
Nu ska vi iväg och leka med Ringo. Ikväll ska vi ut och raja. Rond ett!
Snart ses vi!

WORD


GUETTA

Hittade lite bilder hos Limpan från Guettas spelning förra helgen. Jag tog mig friheten att låna. Snygga kompisar jag har va?

THE GROVE

Lördagkväll. Sitter med ett glas rött och julmusik. Stämning. Försöker komma in i pluggmode sådär. Kom precis hem från The Grove där jag och S unnade oss lite julklappar till oss själva och en kvällsbio. Äntligen fick vi se Breaking Dawn, mycket fin. The Grove är helt fantastiskt under julen. LA's största julgran, tomtar, renar i luften och snöfall varje timme. Jag älskart.
Paniken kröp sig nyss på när jag insåg att det endast är två dagar kvar till mina finals. Jag känner mig någorlunda förberedd, men känner man sig någonsin helt fit for fight? Hur som helst ska det självklart bli skönt att sätta punkt för den här terminen. Bläddra sida och gå vidare. Andas ut för ett slag. Komma hem och fira jul med min fantastiska familj. Kela med mina hundar. Krama på mina vänner. Leka i snön. Hajar ni att jag kommer hem om mindre än två veckor? Helt galet ju.
The Grove ikväll

ENERGY PLEASE?

Imorse låg jag och snoozade oförskämt länge. Kan inte förstå varför jag är så trött. Masade mig tillslut upp ur sängen, svepte en "5 hour energy shot" och traskade iväg hem till lillen. Det blev dock ingen park idag. Kanske lite tur det för jag har ganska mycket träningsvärk av allt klättrande och fångade i klätterställningen. Bingo och Katrin tyckte att det var väldigt roligt, att jag fick träningsvärk av det. Jag måste nog börja träna igen. Jag och Ringo gick hur som helst istället till en "lekstuga" för barn där vi spenderade förmiddagen tillsammans. Lekte och målade och hade kul!
Ikväll hade vi Nate över på middag. Nate bodde granne med oss i Santa Monica och kom att bli en vän till oss alla. Det var länge sedan vi sågs så det var väldigt trevligt att träffas över lite vin och en grekisk sallad. Vi pratade mycket om hans filmprojekt och övernaturliga fenomen. En trevlig kväll som toppades med lite chokladbolls-bakning. Nu ska jag "tänka på refrängen", har ännu en tio-timmars dag i skolan att överleva imorgon. Den näst sista tio-timmars dagen för den här terminen. Ha! Välsmakande ord. Nu ska jag sova med franskaboken.
Sötkorvens mästerverk!

DEC 6

En kort hälsning innan jag somnar av utmattning igen. Guetta var grym, efterfesten på Roosevelt likaså. Tror jag. En lagom sliten tjej firade andra advent på svensk julmarknad i Downtown i söndags. Gottade i lussebullar och luciatåg. På kvällen hade vi vänner över på andra adventsfika. Vi drack glögg och kollade Sunes Jul. Älskar adventsfika. Fick ingen sovmorgon i måndags heller då jag var uppe med tuppen för att ta Ringo till parken. Hade en mysig förmiddag med honom dock, vilket följdes av en lång eftermiddagslur och pluggstrejk. Tänk om jag kunde glida på en räkmacka den här sista pluggveckan. Jag har redan checkat ut från skolan mentalt. Väntar nog lite undermedvetet på att någon ska komma och rycka mig i öronen och placera mig framför skolböckerna. Imorgon börjar jag igen, jag lovar. Finals om en vecka, och visst jäklar ska jag naila dem! Men nu måste jag sova. Klockan ringer sju och nio klättrar jag och lillen i klätterställningar i Pacific Park. Pepp!
Andra advents mys!

GUETTA!

I förmiddags hade vi Ringo igen. Myspys. Annars har denna lördag ägnats åt franskaplugg och vila. Har laddat batterierna lite extra inför kvällen. Det blir vin och skaldjurssoppa hos tjejerna och därefter ska vi till Chinese Theatre där David Guetta spelar kvällen till ära. Hur bra?! Nur blir det djupdykning in i garberoben!

FRIDAY DEC 2

Fredagar brukar vanligtvis vara lugna dagar men idag är jag slut som artist. Jag och Sus har suttit barnvakt åt lilla Ringo i ett par timmar idag vilket var hur mysigt som helst. Men hatten av till Katrin och alla mammor där ute! Allt springande i sanden, klättrande i klätterställningar och uppassande tar på krafterna. Men barn är allt fantastiska, speciellt den här lilla pajasen. Nu ligger vi i soffan helt utmattade. Väntar på att få hem middagen. Det blir thai-home-delivery som en liten klapp på axeln. Senare denna glamourösa fredagkväll väntar plugg. Och en julfilm såklart. Minst en julfilm om dagen visas i det här hushållet.

NOVEMBER 30

Sista november. 22 grader, sol och plugg vid poolen. Städat och gjort fint här hemma. I samband med att jag har flyttat hemifrån har jag upptäckt vilket tvättäkta neat-freak jag är. Rent och fräscht ska det vara annars mår jag psykiskt dåligt.
Victoria's Secret Fashion Show igår och vi satt bänkade framför teven. Alla pratar om ångest men jag fascineras mest över hur vackra människor kan vara. En liten spark i rumpan också för att besöka gymmet oftare. December kanske är fel månad att gå på diet i har jag dock kommit underfund med. Chokladkalender och pepparkakor ingår ju i dagsintaget?

RSS 2.0